Visningsenteret Artic Salmon Center skal snart bygges. Foto: Cermaq

Cermaq har inngått kontrakt med Thore Magnussen og Sønn

Cermaq har valgt Thore Magnussen og Sønn AS som leverandør av bygget til det nye visningssenteret i Skutvik.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Thore Magnussen og Sønn er en lokal aktør, basert i Lofoten, med nedslagsfelt i Nordland og Troms.

- Vi er glade for at vi nå endelig har kommet i gang med selve visningsbygget", sier Hans Ola Pedersen, som er senterleder for det nye visningssenteret.

Han forklarer videre at TMS hadde det beste tilbudet, og kjenner oss i tillegg godt fra før.

- Det er gledelig at vi nok en gang kunne velge en lokal aktør til en slik kontrakt", sier Pedersen.

Hans Olav Pettersen er glad for at en nå skal gå i gang å bygge visningsenteret Artic Salmon Center i Skutvik. Foto: Cermaq

Thore Magnussen og Sønn AS er et ledende entreprenørselskap i Nordland og Troms, som tilbyr grunnarbeid, betongarbeid og nøkkelferdige hus, - kontorbygg eller lagerhaller. Selskapet har pr. i dag om lag 70 ansatte og omsatte i 2017 for om lag 197 millioner kroner. Thore Magnussen og Sønn er miljøfyrtårnsertifisert av stiftelsen Miljøfyrtårn.

- Vi er svært glade for denne kontrakten, og ser frem til å starte arbeidene", sier Marius N. Lindgaard, prosjektleder hos Thore Magnussen og Sønn.

Han forteller videre at de har gjennom flere år hatt et  godt samarbeid med Cermaq, blant annet gjennom leveranser til det nye slakteriet på Storskjæret.

Thore Magnussen og Sønn er allerede i gang med den første forskalingen av bygget, og forventer start på monteringen stål før ferien, og montasje av elementer rett etter sommerferien.

Visningssenteret, som vil få navnet Arctic Salmon Center, skal informere publikum om betydningen av oppdrett i Norge, og vil tilby visning både på land og på sjøen for å vise frem nærings historie og fremtid, teknologisk utvikling og bærekraft.

Senteret skal etter planen stå ferdig i løpet av første kvartal 2020.