Gå til innhold
En feil på det landbaserte anlegget til Atlantic Sapphire i Miami har ført til at potensielt 500 tonn fisk kan gå tapt. Nå gjør selskapet endringer. Foto: Atlantic Sapphire
En feil på det landbaserte anlegget til Atlantic Sapphire i Miami har ført til at potensielt 500 tonn fisk kan gå tapt. Nå gjør selskapet endringer. Foto: Atlantic Sapphire

Det landbaserte selskapet gjør endringer i ledelsen etter uønsket hendelse.

Det varsler selskapet selv på Twitter og gjennom en børsmelding.

Ifølge meldingen skal Bjørn-Vegard Løvik erstatte Dharma Rajeswaran som driftssjef i Atlantic Sapphire. Rajeswaran skal inn i ny rolle som stabssjef.

Konsernsjef Johan Andreassen sier i børsmeldingen at endringene kommer etter en utfordrende start på 2021.

- Det har vært forhøyet dødelighet og driftsforstyrrelser, derfor gjør vi endringer for økt effektivitet og pålitelighet. Jeg er derfor glad for at Bjørn-Vegard Løvik vil bli med oss her i USA, han bringer over to tiår med oppdrettskompetanse med inn i laget.

Les også: Massedød hos Atlantic Sapphire

Ikke lett arbeid

Konsernsjefen takker også Rajeswaran for hans arbeid og engasjement som COO i selskapet siden 2017, og sier han ser frem til å ha han som sin rådgiver i ny rolle i selskapet. 

Bjørn Vegard Løvik sier i børsmeldingen at han har vært involvert i Atlantic Sapphire siden starten av selskapet, og at han ser frem til å bidra mer aktivt til den daglige driften i dette kritiske stadiet for firmaet.

- Det vi gjør er ikke lett, men vi vet at vi har et riktig team med uovertruffen erfaring slik at vi kan få vår amerikanske virksomhet til å produsere stødige resultat, poengter han.

Designsvakhet

De organisatoriske endringene i selskapet kommer etter at en feil på det landbaserte anlegget til Atlantic Sapphire i Miami har ført til at potensielt 500 tonn fisk kan gå tapt.

Atlantic Sapphire omtalte feilen som en identifisert designsvakhet i RAS-systemet. Dette gjorde at det hopet seg opp partikler i biofilteret, noe som kan ha gjort at det oppstod gasser i anlegget, som har påvirket fisken.

Laksen skal som følge av hendelsen ha samlet seg i bunnen av tanken, noe som førte til at inntaket av nytt vann stoppet opp og mye av fisken døde.

Selskapet opplyste at 500 tonn fisk forventes å gå tapt. Fisken som døde skal ha vært på rundt 1 kilo.

Fra Johan E. Andreassen sin twitterkonto.
Fra Johan E. Andreassen sin twitterkonto.

Har du en sak du
vil tipse oss om?