Gå til innhold
Annonse
Skretting sin fôrfabrikk i Stavanger. Foto: Ole Andreas Drønen
Skretting sin fôrfabrikk i Stavanger. Foto: Ole Andreas Drønen

Skretting sitt FoU-grunnlag var nøkkelen til at de vant kontrakten.

Annonse

Skretting kunngjorde i dag at de har vunnet kontrakten om å forsyne Atlantic Sapphire sitt majoritetsvolum av fiskefôr fra november 2019. Kontrakten dekker det meste av Atlantic Sapphire sitt fôrbehov i Danmark og USA.

I vedtaket til kontraktet uttaler Johan Andreassen, administrerende direktør i Atlantic Sapphire, at Skretting har vist et sterkt FoU-grunnlag, og at det var en viktig beslutningsfaktor for dem.

- Vi er glade for å samarbeide om å utvikle laksefôr optimalisert for Bluehouse-teknologien.

Dedikert for RAS

- Vi er opptatt av å gi Atlantic Sapphire det aller beste, og denne forpliktelsen strekker seg utover det å levere optimalisert fôr, sier Evy Vikene, Skretting sin kommersielle direktør.

Hun sier at Skretting har implementert globale RAS-kvalitetsstandarder for et nytt utvalg av fôrprodukter - samlet kalt RCX - dedikert for produksjon i RAS.

- Dette nye produktsortimentet vil bli brukt for å minimere risikoen for vannkvalitet og filterbelastningen av Atlantic Sapphire sitt store anlegg. Videre har Skretting Aquaculture Research Center (ARC) dedikerte RAS FoU-fasiliteter over hele verden, i tillegg til et dedikert FoU-team som gir viktige innspill. Skretting lanserte det første globale RAS-fôret i 2009, og har to proprietære løsninger som er avgjørende for å optimalisere fôr for RAS.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse