Gå til innhold
Annonse
Bakkafrost har EBIT per kilo marginer på det dobbelte av norske selskaper. Foto: Bakkafrost
Bakkafrost har EBIT per kilo marginer på det dobbelte av norske selskaper. Foto: Bakkafrost

Bakkafrost var et av selskapene som gikk mot strømmen på Oslo Børs i går etter fremleggelse av kvartalsrapporten. Dagen endte med 5,6 prosent oppgang i aksjeverdien.

Annonse

Total EBIT margin kom inn på solide 21,8 kroner per kilo, rundt dobbelt så mye som norske oppdrettere, skriver Nordea Market i dagens Morgenrapport. Dette er betydelig opp fra tredje kvartal da de oppnådde 18,10 kroner kiloen,  og for tilsvarende kvartal året i forveien med 19,48 kroner kiloen. Selskapet har blitt mer diversifisert og er ikke så avhengig av høye (spot)priser i Russland der fisk som handles utenom kontrakt har gått ned fra 58 prosent av markedsdistribusjonen i Q4 2014 til 31prosent i Q4 2015. De resterende områdene for Q4 15 var EU 17 prosent, USA 27 prosent og Asia 25 prosent.

Selskapet har fått et betydelig redusert lakselusnivå hittil i 2016 ved hjelp av «ferskvannsbehandling» av laksen. Nordea ventet at selskapet ville foreslå et utbytte for 2015 på 6,60 DKK per aksje (konsensus 7,42 DKK), men også her overrasket selskapet positivt og foreslår et utbytte på 8,25 DKK per aksje. Nordea har en kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 340 NOK.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse