Gå til innhold
Annonse
Charles Høstlund, konsernleder i NRS. Foto: Therese Soltveit.
Charles Høstlund, konsernleder i NRS. Foto: Therese Soltveit.

Charles Høstlund, konserndirektør i NRS forteller at selskapet er veldig godt fornøyd med at Fiskeridirektoratets vurdering av at de utviklede offshoreanleggene faller innenfor ordningen med utviklingstillatelser. - Vi mener at prosjektet vi har sammen med Aker er banebrytende og at konseptet er en ny fremtidsrettet måte å drive bærekraftig produksjon på, sier Høstlund til kyst.no.

Annonse

NRS og Aker har fått gjennomslag for konseptet omtalt som «Halvt nedsenkbart offshore oppdrettsanlegg i stål» innen utviklingtillatelser fra Fiskeridirektoratet. Opprinnelig har selskapet søkt om 15 tillatelser med en samlet MTB på 11 700 tonn, men hvor mange tillatelser de nå får, har Fiskeridirektoratet enda ikke besluttet.

Les også: Norway Royal Salmon og Aker med fremtidens offshoreoppdrett

Høstlund forteller til kyst.no at de er kommet langt i forberedelsene til prosjektet.

- Og det er fantastisk givende å arbeide med så mange dyktige personer hos vår samarbeidspartner Aker. I prosjektet får vi kombinert kunnskap fra oppdrettsnæringen med sterk offshorekompetanse, sier han.

Når prosjektet kan starte opp, kommer an på den endelige tildelingen.

- Men vi har et ønske om å komme i gang så snart som mulig. Foreløpig er det bare gitt et positivt tilsagn til konseptet fra Fiskeridirektoratet, slik at videre fremdrift vil avhenge av hvordan endelig tildeling blir, sier Høstlund

- Vi er veldig godt fornøyd med at Fiskeridirektoratet vurderer at det utviklede offshoreanlegget faller innenfor ordningen med utviklingstillatelser. Vi mener at prosjektet vi har sammen med Aker er banebrytende og at konseptet er en ny fremtidsrettet måte å drive bærekraftig produksjon på som vil gi økt arealutnyttelse ved plassering lengre fra kysten, slår han fast.

Siste saker om utviklingstillatelser:

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse