- Da vi så røyken, satte vi kurs mot anlegget. Mens vi var på vei, så vi at det brøt ut flammer, forteller skipssjefen på Røde Kors-båten. Foto: Røde Kors-båten i Hordaland

Batteribrann på Lerøy-anlegg

Røde Kors-båten kom tilfeldig forbi da det brøt ut brann på oppdrettsanlegget. Ingen fisk har rømt, opplyser Lerøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er Bergens Tidende som melder om brannen som oppsto på anlegget, som ligger vest for Hanøytangen på Askøy.

- Vi var ferdige med et helseoppdrag fem minutter i forveien, og så røyken på lang avstand da vi passerte anlegget, forteller Andreas Aldeholm, fartøysjef på Røde Kors-båten i Hordaland.

- Da vi så røyken, satte vi kurs mot anlegget. Mens vi var på vei, så vi at det brøt ut flammer, forteller Aldeholm til avisen.

Røde Kors-båten har brannpumpe og slange om bord.

- Det brant i et skap som hang på plastrøret som går rundt merden. De ansatte på oppdrettsanlegget hadde tømt et pulverapparat over skapet, uten veldig effekt, sier fartøysjefen.

Brannen ble raskt slukket, og i følge avisen ble både mannskapet på Røde Kors-båten og de ansatte på oppdrettsanlegget sjekket av helsepersonell i etterkant.

Samfunnskontakt i Lerøy, Krister Hoaas i Lerøy, opplyser til avisen at det ikke har rømt fisk fra anlegget i forbindelse med brannen og at det er for tidlig å si noe om brannårsaken.