Arbeidet med å bygge om «Eidsvaag Opal» er godt i gang i Amsterdam. Foto: Damen Shiprepair

Bygger om offshoreskip til fôrbåt

Rederiet Eidsvaag har gitt Damen Shiprepair i Nederland i oppgave å bygge om et offshorefartøy til fôrbåt. Nå er arbeidet godt i gang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fartøyet, som den gang het «World Opal», ble kjøpt fra Borealis Maritime i 2019 og døpt om til «Eidsvaag Opal». Da hadde det ligget i opplag i fire år. 

Kontrakten om ombyggingen ble vunnet av Damen Shiprepair, og nå er arbeidet godt i gang melder verftet torsdag. 

31 nye stålseksjoner blir nå satt inn i skroget, og delt inn i pongtonger. Totalt blir det installert 650 tonn med nytt stål, samtidig som 300 tonn overflødig stål blir fjernet som en del av ombyggingsprosessen. 

Det blir installert 35 siloer, i tillegg til lasterom på fartøyet. Foto: Damen Shiprepair

Det blir installert 35 siloer, i tillegg til lasterom. Det vil også bli montert fem nye kraner på fartøyet, og ny lossemekanisme. 

Når prosjektet er ferdig kan fartøyet transportere 2 800 tonn fôr. 

Bygget hos Damen

Damen Shipyard bygget i 2013 bygget fartøyet for World Wide Supply, som ett av seks identiske. Det mener rederiet er en stor fordel. 

- Det hjelper på hastigheten på ombyggingen at Damen kjenner til designet på skipet, sier daglig leder Vidar Eidsvaag i rederiet i en pressemelding. 

Daglig leder i Damen Shiprepair, Tjeerd Schulting, sier de fikk være med på en tur med et av Eidsvaags fartøyer, for å lære hvordan de opererer. 

- Det er ikke ofte vi får mulighet til slikt, og det gav oss en god innsikt i rederiets arbeid. Man kan trygt si at dette er et samarbeid mellom oss og kunden, sier Schulting.