Gå til innhold
Annonse
Carl-Erik Arnesen, her under Lofotseminaret som arrangeres av STIM. Foto: Ole Andreas Drønen
Carl-Erik Arnesen, her under Lofotseminaret som arrangeres av STIM. Foto: Ole Andreas Drønen

Den tidligere direktøren i Hav Line Gruppen skal jobbe med større utviklingsprosjekter og nye forretningsområder i STIM.

Annonse

STIM ble etablert gjennom sammenslåingen av Europharma, Fishguard og ACD Pharma tidligere i år, og selskapet fortsetter sin offensive rekrutteringsstrategi med en ny profilert signering. I juli kom Henrik Hareide inn som COO Kunnskapstjenester, og nå er det en nyopprettet stilling som Chief Business Development Officer (CBDO) som skal bekles.

- Da Carl-Erik ble ledig på markedet var det bare å begynne å flørte. Vi kunne ikke tenkt oss en bedre kandidat til denne jobben, sier Jim-Roger Nordly.

Bred erfaring

Arnesen gikk av som administrerende direktør i Hav Line i september, og ble samtidig betrodd posten som styreleder i samme selskap. 15. november har han sin første arbeidsdag i STIM.

- STIM har store ambisjoner, og veldig mange ting vi ønsker å gjøre. Da trenger man gjennomføringskraft, og det har Carl-Erik i stort monn. Han har i tillegg bred erfaring fra næringen og stor kunnskap om nær sagt alle fagområdene assosiert med havbruk, sier Nordly.

Arnesen har en lang om omfattende bakgrunn fra oppdrettsnæringen. Han har jobbet rundt «hele bordet», i en karriere som omfatter forskning, produksjon, økonomi, salg, eksport og ledelse. Han begynte hos Mowi i 1982, og har drevet oppdrett i Norge, Skottland, Irland, Canada og Island. Foruten oppdrett av laks og ørret har Arnesen også drevet med kveite, havabbor, piggvar, kamskjell og blåskjell. I sin lange karriere har han fått erfaring fra både landbasert og offshore-basert oppdrett av laks. 

Innovativt miljø

Han har vært ansatt i Fiskeriseksjonen i DNB og var i 16 år administrerende direktør i Firda Seafood-konsernet etterfulgt av to år som salgs- og markedsdirektør hos Alsaker Fjordbruk AS. I 2017 tok jobben som administrerende direktør i Hav Line Gruppen AS.

- Jeg liker fokuset på fiskehelse, velferd og forbedring av biologiske resultater som gjennomsyrer alt STIM holder på med. Her ligger de virkelig store potensialene til forbedring for bransjen, og jeg gleder meg stort til å bli en del av dette innovative miljøet og få jobbe med spennende nye løsninger og forretningsområder, sier Carl-Erik Arnesen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse