På lokaliteten Grunnsøya utenfor Fløra er det for tiden mye sjø og bølger på anlegget. I denne videoen viser lokalitetsleder Kristoffer Karstensen Kyst.no sine leserne hvordan det er ute på oppdrettsanlegget deres akkurat nå, når vindkastene slår og bølgene bruser. Video: Kristoffer Karstensen.

Se video: - Det blåser friskt

På E. ​Karstensen sin lokalitet Grunnsøya, blåser det svært godt for tiden.  – I dag skulle vi hatt snorkel og dykkermasker, sier lokalitetsleder Kristoffer Karstensen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

På lokaliteten Grunnsøya i Flora kommune opplever de som så mange andre oppdrettsanlegg langs norskekysten denne uken sterk vind og mye sjø. 

Anlegget som ligger utenfor Flørø er driftet av både E. Karstensen Fiskeoppdrett og Marø Havbruk.

Den unge lokalitetsleder Kristoffer Karstensen (20) sier til Kyst.no at det blåser friskt på merdkanten idag, men påpeker at de tar sikkerhetsrutinene på alvor. 

- Det blåser friskt på merdkanten, sier lokalitetsleder Kristoffer Karstensen. (Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: E.Karstensen.

- Vi er alltid to på anlegget under sånne forhold. Vi har på oss vest og sikkerhetsradio som er koblet opp på mot alarmsentralen. Men i dag skulle vi hatt snorkel og dykkermasker, sier han med et smil.

«Fongat i en stormvind»

Radioene påpeker han også er koblet opp mot de som sitter på basen. I tilfelle noe skulle skje er de klar til utrykking, og vet hvor de befinner seg til enhver tid.

- Lokaliteten har stålanlegg, som gjør at vi kan gå rundt på anlegget å sjekke tilstandene i slikt vær. Vi får ikkje gjort så masse, men får sjekket at alt er bra, at fôrslanger osv er på plass slik at vi kan fôre fisken selv om det er slike forhold, opplyser han. 

Han innrømmer at det er litt slit å jobbe på sånne dager.

- Vi må passe på når det kommer store bølger å holde oss fast. Det er lett å bli tatt tak i av sjøen, så det er viktig at man er obs og forsiktig. Sjøen skyller over oss hele tiden, så selv om vi har gode klær er vi klissvåt i dag, sier han.