Det var færre kvalifiserte søkere på profesjonstudiet for fiskehelse ved Universitetet i Bregen i år, enn i fjor. Illustasjonsfoto: Harrieth Ludberg

Færre søkere til profesjonstudiet for fiskehelse

På profesjonsstudiet for fiskehelse ved Universitetet i Bergen kom 28 søkere inn på studiet i år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fjorårets poenggrense var 55,0 for førstegangsvitnemål, mens i år fikk alle søkere som var kvalifiserte, plass på studiet.

- Vi har stilt mer krav til matematikk enn det vi har gjort tidligere, forklarer professor og visedekan for utdanning Harald Walderhaug ved det matematiske og naturvitenskapelige fakultet.

Professor og visedekan ved det matematiske og naturvitenskaplige fakultetet (UiB) forteller at de har byttet ut høyt poenggrense med høyere mattekrav. Foto: UiB

Han legger til at dette også gjaldt biologiske fag, inkludert fiskehelse. Dette er ifølge Walderhaug årsaken til at færre søkte i år.

- Flere av de som kom inn i fjor ville ikke ha vært kvalifisert i år fordi nå må søkere ha full fordypning i matematikk, forklarer visedekanen.

Den høye kravet til matematikk fører også til at færre kommer inn på andre biologi-programmer.

- Det vi har gjort er å bytte ut en høyere poenggrense med et høyere krav i matte, sier han.

Han forklarer at mattekravet ble innført for noen år siden og at det var noe som det var en nasjonal enighet om.

- Vi mener at dette har vært en faglig riktig ting å gjøre. Og vi håper at dette vil føre til mindre frafall på biologistudiene, utdyper Walderhaug.

Avslutningsvis forteller han at dette er en prøveordning og at de følger med og har en pågående diskusjon om det er behov for forkurs eller om det blir vanskelig å fylle studiene.