Fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen er i hardt vær om dagen. Nå mener flere han burde gå av som statsråd. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Flere mener Sivertsen bør gå av

Adresseavisen skriver på lederplass at de ikke lenger har tillit til fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen, og mener derfor han burde gå av som statsråd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tilliten til fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) er nå så tynnslitt at statsminister Erna Solberg bør finne en ny statsråd, skriver adressa.no.

Bakgrunnen for at de ønsker Sivertsen sin avgang er Dagbladets avsløring om at han søkte og fikk 120 000 kroner i etterlønn i halvannen måned som ordfører i tidligere Lenvik kommune samtidig som han mottok lønn som statssekretær. I tillegg fikk han godtgjørelse fra fylkestinget etter at han ble statssekretær og senere statsråd.

Det alvorlige i denne saken mener avisen er at Sivertsen med vitende og vilje har beriket seg av offentlige midler på bekostning av en fattig kommune, ikke bare én gang, men to. I tillegg til at han fikk urettmessig etterlønn, hevet han også dobbelt lønn i to måneder i fjor høst. Her argumenterer Sivertsen med at han jobbet dobbelt, både som ordfører og statssekretær.

- At han nå i ettertid rydder opp i etterlønnsavtalene og angrer på saken, skulle bare mangle. At han ikke innså alvoret før etter at mediene begynte å skrive om saken, er beklagelig, skriver avisen.

- Fiskeriministeren bør gå

Per-Willy Amundsen (Frp) har også tatt til orde for at Sivertsen må gi seg.

- Fiskeriministeren må gå. Vår samfunnsmodell bygger på tillit. Til hverandre, til myndighetene og til politikerne. Fundamentalt for denne tilliten er ideen om at reglene er de samme for alle. Enten man er NAV-klient eller sitter ved kongens bord, skrev stortingsrepresentanten på sin Facebook-side mandag ettermiddag.