Gå til innhold
Annonse
 Jonas Jørgensen Sjøvoll kunne ikke si nei til en driftleder-stilling hos Nova Sea da muligheten bøy seg. Foto: Privat.
 Jonas Jørgensen Sjøvoll kunne ikke si nei til en driftleder-stilling hos Nova Sea da muligheten bøy seg. Foto: Privat.

Det har vært en bratt læringskurve for Jonas Jørgensen Sjøvoll (23), som startet i trainee-stilling hos NRS Farming. Nå blir han ny driftsleder i Nova Sea.

Annonse

Etter bare et halvt år i trainee-stillingen som driftsleder i NRS Farming har Sjøvoll allerede fått tilbud om å overta en fast stilling i region Troms. Her er han ansvarlig for lokaliteten Brensholmen. Samtidig ble han anbefalt å søke jobb som driftsleder hos Nova Sea, noe han valgte å gjøre. Så fikk han ja fra Nova Sea også.

- Det tilbudet synes jeg var så spennende at jeg valgte å takke ja, sier han engasjert til Kyst.no.

Startet som trainee

Sjøvoll forteller til Kyst.no at han i utgangspunktet søkte på stilling hos NRS, men fikk først avslag. Noen dager senere ble han tilbud en trainee-ordning, dette kunne han ikke si nei til.

- Det var jeg veldig fornøyd med, jeg trengte mer erfaring før jeg kunne forvente å gå inn i en lederrolle. Her kunne jeg også få mulighet til å samarbeide med ledelse og koordinatorteamet. Dette var en sjelden mulighet, så jeg var aldri i tvil.

- Hvordan var overgangen til full stilling?

- Jeg har i trainee-tiden min hatt et godt og lærerikt samarbeid med lederteamet og hatt en god mentor. Så jeg var ganske godt rustet for å tre inn i stillingen som driftsleder. Det er selvsagt utfordrende, men det er noe jeg liker og søker, så det har vært artig!

Ansvar for tre lokaliteter 

Fra 17. juni kommer 23-åring til å tre inn i den nye rollen som driftsleder hos Nova Sea, men da vil han få ansvar for hele tre lokaliteter – Rendalsvik, Skålsvika og Djupvik som ligger i Holandsjøen i Meløy. 

- Det er uten tvil en del mer ansvar og utfordringer når man skal drive tre lokaliteter. Samtidig er det en av grunnene til at jeg valgte å søke på den jobben. Jeg er stadig lysten på utfordringer og mer ansvar når jeg føler jeg er klar for det, sier han.

Sjøvoll forteller videre til Kyst.no at han gleder seg til å starte i et selskap med spennende historie, og å få være med på ferden og utviklingen.

- Ambisjonene mine er å gjøre meg nye gode erfaringer og bidra på best mulig måte til å levere gode resultater. Jeg forventer også å utvikle meg både faglig og personlig.

Veien til næringen

I utganspunktet ville Sjøvoll være flygeleder eller politi. Men like før søknadfristen til studiene gikk ut, ble han anbefalt av en familievenn som «har vært en mannsalder i oppdrettsnæringen» å vurdere utdannelse og jobb innenfor havbruk. Sjøvoll tok sjansen og fikk sommerjobb på merdkanten hos Grytåga Settefisk. 

- Her stortrivdes jeg og fant ut at jeg skulle ta en sjanse, og hoppe på et studie i Bodø. Der ble det fullklaff, og jeg trivdes veldig med både medstudenter og det faglige opplegget. 

Han tok bachelor i havbruksdrift og ledelse ved Nord Universitet i Bodø. Om sommeren og i ferieperiodene mellom semestre jobbet han hos Grytåga Settefisk. Når praksisperioden av studietiden kom, jobbet han på LetSea sin forsøksstasjon på Dønna, avdelingen Solfjellsjøen. 

- Så ballet det bare på seg til der jeg er i dag. Noe jeg er veldig glad for!

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse