Gå til innhold

Gjør et byks på inntektene - tar utbytte på 40 millioner

Fôrråvare selskapet Hordafor leverer stabilt år etter år.

Omsetningen til Austevoll-selskapet for 2017 ble på 557,5 millioner kroner mot 517,3 millioner kroner året før. Dette gir en solid økning på 40, 2 millioner kroner. 

Driftsresultatet ligger stabilt på cirka samme nivå som året før på 61 millioner kroner. Årsresultat går fra 55,6 millioner i 2016 til 39,1 millioner kroner i 2017.

Selskapets aksjonærer tar et utbytte på 40 millioner kroner.

- Kan slå positivt ut

Styret skriver i årsberetningen at konsernet har etter styrets vurdering gode forutsetninger for å oppnå tilfredsstillende resultater gjennom effektiv logistikk, produksjon og markedsføring.

Nøkkeltall for 2016 og 2017:
Nøkkeltall for 2016 og 2017:

- Konsernets finansielle og likviditetsmessige situasjon er tilfredsstillende. Det samme gjelder øvrige kritiske suksessfaktorer, økt fokus fra myndigheter på utnyttelse av marine biprodukter kan slå positivt ut for konsernet videre, melder de.

Hordafor AS produserer lakseolje og proteinkonsentrat basert på ensilasje fra oppdrettsnæringen, hovedsakelig fra Norge, og holder til i Bekkjarvik i Austevoll.

Siv Østervold, dagleg leiar i Hordafor. Foto: Therese Soltveit.
Siv Østervold, dagleg leiar i Hordafor. Foto: Therese Soltveit.

Produksjon og administrasjon er lokalisert på Salthella i Austevoll kommune. Selskapet har for øvrig kontorer i Bergen og markedsavdeling i Støvring, Danmark. 

Hordafor AS er morselskap i konsern bestående av:

  • Hordafor AS
  • Aquarius, (66%) 
  • P/f Biotech, (83%)
  • Rabben Havn AS, (100%)
  • Akva Ren AS, (100%)

Videre eier Hordafor AS 50% av aksjene i North Capelin Honningsvåg AS som er klassifisert som felleskontrollert virksomhet i regnskapet. 

Av konsernets 138 fast ansatte pr. 31.12.2017 var det 22 kvinner. Dette utgjør 15,9% av antall ansatte.

Daglig leder Siv Østervold var ikke tilgjengelig for kommentar til regnskapet.

Har du lyst å dele en nyhet eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.

Les også:

Har du en sak du
vil tipse oss om?