Fra venstre mot høyre: Rolf Mork-Knudsen (Annerledeslandet), Arne Storhaug (ArtGarden), Kjersti Rogne (Acapo). Geir Arne Veglo (Deloitte), Björgólfur Hávarðsson (NCE Seafood Innovation Cluster), Anders Gillebo Kalleberg (Deloitte), Helge Bjordal (Nagelld) Følgende var ikke til stede når bildet ble tatt [Vidar Onarheim [HavExpo], Eivind Helland [Stiim Aquacluster] og Kristian Henriksen / Richard Holmøy [NCE Aquatech Cluster]

Gründergaven - 5 selskap kom til finalerunden

Av 29 søkere til årets Gründerjulepresang, har juryen nå kommet frem til fem finalister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Björgólfur Hávarðsson (NCE Seafood Innovation Cluster) forteller til Kyst.no at det har vært en krevende prosess å velge ut akkurat disse selskapene fra en søkermasse som holdt en svært høy standard.

De fem selskapene er som følger:

  • Evoy AS
  • Ecotone AS
  • Botngaard Bioprotix AS
  • Fishency Innovation AS
  • Inovatum Lifting AS

- Komiteen helt enig i at disse 5 fortjener gründergaven og kan ha stor nytte av den på det stadiet selskapene befinner seg nå, forteller han til Kyst.no.

Hávarðsson sier de alltid er på jakt etter de gode løsningene for å kunne støtte bærekraftig vekst i havbruksnæringen.

- Personlig synes at akkurat det at vi har så mange gode kandidater i år er svært oppløftende og lover godt. Til de selskapene som ikke kom i gjennom vil jeg si at dette er ikke annet enn en invitasjon til å søke igjen neste år, litt modnere og litt nær målet sitt, fastslår han.

- Til de fantastiske fem så ses vi 6. Januar. Jeg vet jeg snakker for alle i komiteen når jeg sier at vi gleder oss veldig til det, sier han avslutningsvis.