Gå til innhold
Grytåga Settefisk sitt anlegg ved Mosjøen, ligger flott til ved sjøen. Foto: Grytåga settefisk.
Grytåga Settefisk sitt anlegg ved Mosjøen, ligger flott til ved sjøen. Foto: Grytåga settefisk.

Nok et solid regnskap for settefiskselskapet som holder til i Vefsn kommune.

Grytåga Settefisk har adresse i Mosjøen og kan være veldig fornøyd med fjorårets regnskap. Pilene peker fortsatt oppover.

Omsetningen til selskapet har en økning på 11 millioner og går fra 70 millioner til 81 millioner i 2018. Driftsresultatet til Grytåga er også forbedret, opp fra 9 millioner i 2017 til 16 millioner i fjoråret. Årsresultat økte med fem millioner kroner.

Driftsmarginen har dermed steget, og går fra 13 % til 19 %, noe som igjen understreker at det har vært et solid år øknomisk for Grytåga Settefisk.

Større smolt

Daglig leder Per Kristian Nordøy har tidligere fortalt til Kyst.no at større smolt har vært nøkkelen til suksess.

Nøkkeltall for 2018 og 2017:
Nøkkeltall for 2018 og 2017:

- Vi har jobbet og stått på for å få et godt økonomisk resultat, og vi forventer å øke resultatet enda mer de neste årene. Vi er på vei i riktig retning, selv om resultatene ikke er gode nok enda.

Selskapet produserer settefisk for 7 kunder og Nordøy sier de har økt størrelsen på smolten, som er noe av årsaken til at de har økt driftsresultatet over flere år.

- Etterspørselen etter større fisk har vært stor fra våre kunder, så det er noe vi jobber med å få til, har han tidligere forklart.

Har du en sak du
vil tipse oss om?