Gå til innhold
Reder og eier av Marinus Aqua Service, Dave Ole Eidet, tar et skritt i grønn retning med den nye båten. Foto: FMV
Reder og eier av Marinus Aqua Service, Dave Ole Eidet, tar et skritt i grønn retning med den nye båten. Foto: FMV

Marinus Aqua Service tar et skritt i grønn retning når de fornyer flåten og bestiller ny arbeidsbåt til 50 millioner kroner fra Fitjar Mekaniske Verksted (FMV).

Her er ett av fartøyene til Marinus Aqua Service,
Her er ett av fartøyene til Marinus Aqua Service, "Restless Voyager". Foto: FMV

- Vi får en batteripakke ombord som gjør at vi kan kutte driften av et 80 kW dieselaggregat som forsyner fartøyet med strøm. Det omfater riktignok ikke energi til selve fremdriften, som fortsatt blir ved hjelp av dieseldrift, forteller reder Dave Ole Eidet til Kyst.no.

Han mener at dette er et skritt i riktig retning når det gjelder miljøtiltak, samtidig som det er et prosjekt de vil gå videre på. “Restless Wind” som det nye fartøyet skal hete, er designet av FMV i samarbeid med Heimli, og skal byges ved FMV. Overlevering blir desember 2018. Eidet sier at han er spent på konseptet.

- Først skal vi høste erfaringer med denne løsningen. Dersom det fungerer etter hensikten, vil vi gå videre og bygge på batteripakken, legger han til.

Marinus Aqua Service

Aatall ansatte: 20
Lokalisering: Bømlo
Fartøy: “Restless Challenger” (bygget 2014) og “Restless Voyager” (bygget 2016)
Nytt fartøy: “Restless Wind” (overleveres des.2018)
Operasjoner: ROV og undervannsboring
Langtidskontrakter: Bremnes Seashore og Marine Harvest
Operasjoner: Vestlandet
 

Utvider

Marinus Aqua Service holder til på Bømlo, og har spesialisert seg på ROV-operasjoner og undervannsboring. Selskapet har 20 ansatte og to båter i drift. Den nye båten “Restless Wind” blir fartøy nummer tre.

- Vi har hatt flere båter tidligere, men nå har vi to relativt nye fartøy i drift og får den tredje mot slutten av året, forteller Eidet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?