Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsfoto: MSD Animal Health
Illustrasjonsfoto: MSD Animal Health

MSD Animal Health kjøper opp Vaki for å ytterligere øke sin posisjon innen akvakultur og for å styrke sitt bidrag til bedre fiskehelse og fiskevelferd.
 

Annonse

Oppkjøpet styrker ytterligere MSD Animal Healths posisjon ved å øke bredden i akvakulturporteføljen gjennom ekspansjon innen nisjer med løsninger for bedre fiskevelferd og mer presist oppdrett, noe som kompletterer den eksisterende produktporteføljen av vaksiner og legemidler.

Vaki blir en ledende merkevare under Biomark-paraplyen til MSD Animal Health, med en rekke produkter, utstyr og teknologi for fisketelling og estimering av fiskestørrelse fra ferskvann til saltvann, samtidig som data samles inn og analyseres for hvert steg i prosessen.

- Overvåkning knyttet til dyrehelse og forbedret teknologi spiller en stadig viktigere rolle innen dyrehelse og dyrehold. Dette skaffer informasjon som kan benyttes til å gjennomføre umiddelbare tiltak og gir innsikt som kan hjelpe, styrke eller bedre behandlingen av dyrene og gi bedre dyrehelse, sier Rick DeLuca, konsernsjef for MSD Animal Health.

Nye steg

- Vi fortsetter å levere i henhold til strategien om ekspansjon og økt bredde i vår portefølje og teknologi. Vi har teknologiledelse og skaper nå fremtidens dyrehelse gjennom vår forpliktelse til å benytte vår evne til vitenskapelig forskning og ekspertise gjennom omfattende løsninger for å ivareta helsen og velferden til dyr. Vi er entusiastiske når vi nå kan ta et nytt steg fremover sammen med Vaki, samtidig som vi øker porteføljen med ledende teknologi og tjenester som vi kan tilby kundene innen akvakultur.   

Karl Frykman, divisjonsdirektør og COO for Pentair, sier følgende i en kommentar: 

- Vi er stolte over Vakis forvandling de seneste årene. Vaki har et betydelig potensial til å fortsette å lede utviklingen i akvakulturindustrien og vi tror at MSD Animal Health er en perfekt partner til å støtte den neste fasen i selskapets vekst.

Biomark er spesialisert innen elektronisk identifiseringsteknologi som benyttes innen fiskeri, villfisk og akvakultur, inkludert produktsalg, tilpasset produksjon, installasjon og omfattende styring og analyse av data.

I april 2019 kjøpte MSD Animal Health Antelliq Corporation og selskapets merkevarer Allflex Livestock Intelligence, Sure Petcare og Biomark, som ledende innen fremvoksende digital teknologi med identifisering av dyr, overvåkning av dyr og smart datastyring for husdyr og kjæledyr. I mars 2019 kjøpte MSD Animal Health Scan Aqua AS, et norsk selskap innen fiskehelse og fiskevelferd med viktige produkter innen lakseoppdrett.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse