Gå til innhold
Annonse
Regionsjef, Marit Bærøe, i Sjømat Norge ser store muligheter ved å bli partner med Finnmarksløpet. Foto: Sjømat Norge.
Regionsjef, Marit Bærøe, i Sjømat Norge ser store muligheter ved å bli partner med Finnmarksløpet. Foto: Sjømat Norge.

Finnmarksløpet melder at nordnorske lakseprodusenter går inn som elitepartner med Finnmarksløpet 2016. Informasjonskampanjen "Laks er viktig for Norge" blir dermed godt synlig i forbindelse med det populære hundeløpet.

Annonse

- Fart og konkurranse, tøffe kjørere, utholdenhet, kraft, muskler og flotte friluftsopplevelser i ren natur - alt dette er verdier norsk laksenæring gjerne identifiserer seg med, sier regionsjef Marit Bærøe i Sjømat Norge på vegne av laksenæringen i nord.

Partneravtalen med Finnmarksløpet vil innebære at informasjonskampanjen "Laks er viktig for Norge" vil bli godt synlig både i start- og målområder, underveis i løypene og i alle sammenhenger der folk og hunder møtes.

- Finnmarksløpet er glad for at laksenæringen har sluttet seg til som partner fra 2016 og slik bidrar til å gjøre arrangementet mulig. Vi ønsker oss partnere som har en sterk posisjon i landsdelen, det har utvilsomt lakseprodusentene. Vi vil legge godt til rette for bred eksponering av "Laks er viktig" og at laksen blir tilgjengelig på mange fat under årets løp, sier daglig leder i Finnmarksløpet, Jannicke Mannsverk.

Marit Bærøe i næringsorganisasjonen Sjømat Norge ser fram til et godt samarbeid med løpsarrangøren.

- Vi ser store muligheter ved å koble oss på dette fantastiske hundeløpet som er unikt i Europeisk sammenheng. Sammen med en rekke nordnorske lakseprodusenter og Norges Sjømatråd står vi bak sponsoratet. Vi støtter de mange flotte idrettsutøvene, og gjennom felles profilering og informasjonstiltak vil vi samtidig fortelle hvordan havbruk er blitt en bærebjelke både for sjømattilførselen og aktiviteten i mange lokalsamfunn, sier Bærøe.

Norge er verdens største produsent av atlantisk laks, og bedriftene i Nord-Norge alene står for en tredel av denne produksjonen. I fjor ble det totalt eksportert laks og ørret for 50 milliarder kroner, og bedriftene blir stadig viktigere for matproduksjon, verdiskaping og sysselsetting langs kysten.

- Løpet starter 5. mars. Vi ønsker ”Laks er viktig for Norge” hjertelig velkommen på laget.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse