Gå til innhold
Annonse
Oppdrettsanlegg i storm. Illustrasjonsfoto:  Akva Group.
Oppdrettsanlegg i storm. Illustrasjonsfoto: Akva Group.

Gründerselskapet, Seasmart har utviklet en gratistjeneste som skal gi oppdretterne detaljert oversikt over alt som har med værforholdene å; gjøre. - Bedre data gir bedre kontroll, sier gründeren bak prosjektet.

Annonse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andreas Morland, Seasmart
Andreas Morland, Seasmart

 

 

 

Andreas Morland. Foto: Seasmart

 

 

 

 

Den prisvinnende gründeren, Andreas Morland har gjennom selskapet sitt Seasmart satset hardt på å utvikle ny teknologi til havbruksnæringen. I mars lanserte han en overvåkningsdrone som hadde til hensikt å effektivisere driften og minimere fôrfaktoren i havbruksnæringen.

Som et ledd i denne satsingen lanserer nå Morland nettsiden, mærmeldingen.no. Tjenesten er helt gratis og inkluderer nesten alle havbruksanlegg i Norge. Den viser flyfoto og presenterer en værmelding som inkluderer strøm, temperatur og bølgeforhold for anlegget samt luse-historikk for det aktuelle området.

- I forbindelse med sensorsystemet SeaSmart er i ferd med å utvikle har vi arbeidet med muligheter for å samle inn data fra ulike kilder og bruke sammen med data fra sensorsystemet, forklarer Morland overfor Norsk Fiskeoppdrett.

Han har ingen betenkeligheter ved å la tjenesten være gratis.

- Når vi uansett samler denne informasjonen ble det naturlig å tilby dette også som en separat tjeneste. Vi har også valgt å gjøre denne tjenesten gratis, sier han.

 

Bedre data – bedre kontroll

 

Gjennom nettsiden ønsker Morland å stimulere oppdretternes interesse for å ta i bruk detaljert informasjon i produksjonsfasen.

- Målet er å tilby en tjeneste som kan forenkle hverdagen på anlegget ved å samle informasjon på ett sted. Vi håper også at dette også skal stimulere interessen for å bruke spesialisert informasjon i produksjonen og etablere en etterspørsel for bedre og tilpasset data for anleggene. Bedre data gir bedre kontroll, sier han.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mærmelding.no, programvare
mærmelding.no, programvare

 

 

 

Skjermdump av mærmeldingen.no

 

 

 

 

Som gründer er Morland stadig på jakt etter måter for å utvikle idéene sine videre. Derfor ønsker han nå tilbakemeldinger på gratistjenesten.

- Vi ønsker tilbakemelding på hvordan vi kan gjøre tjenesten mærmeldingen.no bedre. Vi jobber med å legge opp en varslingstjeneste slik at det er mulig å blir varslet ved angitte forhold. Registrerte brukere vil etterhvert også kunne få skreddersydd innhold, sier han.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse