SeaNest har inngått stor avtale med Nova Sea. Oppdrettsselskapet sitt anlegg på Rødøy fikk levert SeaNest sine leppefiskskjul tilbake i 2018, og er nå ett av anleggene som utvider SeaNest-bruken ytterligere. Foto: Sea Nest.

Leppefiskskjul: SeaNest med storsalg til Nova Sea

SeaNest har signert kontrakt med Nova Sea til en verdi av 1,5 millioner kroner for leveranse av det patenterte leppefiskskjulet – med opsjon på serviceavtale på samtlige enheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nova Sea har vært kunde av SeaNest helt siden starten, og var også med på storskala-testen av 100 enheter i 2018.

- Dette er en stor ordre for oss, og det er ekstra gledelig at en kunde som har vært med oss lenge virkelig har fått sansen for produktet vårt, sier daglig leder Trond Marøy hos SeaNest/ Estro.

Daglig leder Trond Marøy hos SeaNest/ Estro. Foto: SeaNest.

- Nova Sea har virkelig satt fokus på bruk av rensefisk, fiskevelferd og miljø – og er også opptatt av å sende enheter enheter på service og overhaling, da gjenbruk er en viktig del av det å ivareta miljøet.

- SeaNest er et spennende produkt, og det har vært interessant å følge det helt fra starten. Vask og rengjøring av SeaNest gjennomføres på 15 minutter, til sammenlikning bruker en 3-4 timer på en «kinatare» løsning, sier Viktor Arntsen, Driftsleder hos Nova Sea.

Han påpeker at det i tillegg bidrar til bedre fiskevelferd og mer bærekraftig håndtering av rognkjeks.

Nova Sea, sitt anlegg på Rødøy fikk levert SeaNest sine leppefiskskjul tilbake i 2018, og er nå ett av anleggene som utvider SeaNest-bruken ytterligere.