Gå til innhold
Annonse
Så blir det Lofotseminar i år også.
Så blir det Lofotseminar i år også.

Det tradisjonsrike havbruksseminaret ble først avlyst på grunn av koronasituasjonen. Nå blir det seminar likevel, og det allerede i august.

Annonse

- Før helga luftet vi interessen for å delta med de som hadde meldt seg på til seminaret i juni, og responsen vi fikk var stor og utelukkende positiv. Så da kjører vi på. Det blir travle uker framover for å få alt på plass, men travelhet trives vi godt med, sier Jim-Roger Nordly i STIM i en pressemelding.

Da kommunelegen og beredskapskoordinatoren i Vestvågøy gav grønt lys, ble 12.-14. august valgt som nytt tidspunkt for seminaret.

- Årets seminar vil selvsagt bli noe annerledes enn normalt, ettersom det må planlegges for sosial distanse og store mengder håndvask, men vi er trygge på at vi kan lage et seminar som er minst like lærerikt og hyggelig som det bruker å være. Vi har nedsatt en smitteverngruppe som jobber med å gå gjennom alle forhold rundt seminaret for å sikre at dette blir gjennomført på en ansvarlig og god måte. En eventuell negativ utvikling i smittesituasjonen kan selvsagt gjøre at vi må legge om planene enda en gang, men det håper og tror jeg at vi slipper, sier Nordly.

Det blir ingen utenlandske deltakere denne gangen, men Nordly ser for seg å ta imot i overkant av hundre deltakere fra norsk havbruksnæring.

Han lover et tettpakket faglig program som adresserer alle laksens livsfaser og som skal bidra til positiv utvikling i næringen.

- Mest av alt ser vi fram til å endelig få tilbringe litt tid sammen, diskutere, flire og snakke fag, sier Nordly.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse