- Vaskerene har hydrauliske motorer som kan kobles direkte til båt, eller anlegg, hastighet kan også varieres, sier Einar H. Jacobsen i Lumic til kyst.no.

Lumic satser på skjulvasker

Lumic satser på vasker til rensefiskskjul. - Vi har per i dag solgt en til prøve til Lerøy, og har flere under produksjon, det er også tenkt en visning i løpet av januar for flere kunder. Det foreligger i dag ikke lignende produkter etter det jeg vet, sier Einar H. Jacobsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Skjulvaskeren vår virker på den måten at skjulet til leppefisk blir låret ned gjennom trakt, og gjennom roterende børster. Børstene skrubber skjulet, og vann blir pumpet på børster gjennom et integrert system ca 30-50 kubikk per time for avspyling av skitt, og partikler. Vaskerene har hydrauliske motorer som kan kobles direkte til båt, eller anlegg, hastighet kan også varieres, sier Einar H. Jacobsen i Lumic til kyst.no.

Lansert for Europa

Skjulvasker produsert av Tysnesselskapet. Foto: Lumic.

Verkstedsselskapet holder til i bygden Lundegrend i Tysnes Kommune i Hordaland. Selskapet leverer både i Norge og til utenlandske kunder.

- Vaskeren henger på utsiden av båt, eller rekke, og er da ikke i kontakt med fiske merdene. Man kan også tilsette kjemikalier for vasking av utstyret etter bruk for hindring av smittespredning, sier Jacobsen.

Skjulvaskeren er også lansert i Europa.

Skjulvaskeren har vært cirka fem måneder på markedet. Den er også lansert for EU-markedet.

- Vi har per i dag solgt en til prøve til Lerøy, og har flere under produksjon, det er også tenkt en visning i løpet av januar for flere kunder. Det foreligger i dag ikke lignende produkter etter det jeg vet, forteller han. 

  • Lumic er lokalisert i bygden Lundegrend, i Tysnes Kommune i Hordaland.
  • Selskapet er etablert i 1995 med nytt navn som er det samme som de bruker som produktnavn, tidligere het firmaet Lunde Båtbyggeri kjøpt og etablert i 1978.