Gå til innhold
Nå skal selskapet hete MOWI.
Nå skal selskapet hete MOWI.

Verdens største oppdretter vil ikke lengre være kjent under navnet Marine Harvest.

Det nye navnet vil bli MOWI ASA.

Som en konsekvense av ønsket om navnebytte vil Marine Harvest ASA avholde ekstraordinær generalforsamling i Bergen 4. desember 2018.

Styret skriver i en børsmelding at de den 12. november 2018 vedtok å fremsette forslag til generalforsamlingen om endring av selskapets navn fra Marine Harvest ASA til Mowi ASA. 

- Å endre navn på selskapet er en naturlig forlengelse av selskapets strategi om å lansere en merkevarestrategi. Gjennom implementeringen av merkevarestrategien MOWI kan selskapet kommunisere at vi dekker hele verdikjeden fra fôr til tallerken. Selskapet kommer til å lansere MOWI i utvalgte markeder. Produktene, som ennå ikke er presentert, vil være svært lett å tilberede og gi forbrukere en større opplevelse av smak, sunnhet og sporbarhet, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i en børsmelding.

Mowi er en viktig del av historien til Marine Harvest.

- Mowi er et godt navn som reflekterer gründerånden som har utviklet selskapet de siste 50 årene. Fra den første laksen i 1964 har vi vokst til å bli et globalt, helintegrert selskap, som dekker stamfisk, fôrproduksjon, oppdrett, videreforedling og salg, sier han videre.

Selskapet vi i dag kjenner som Marine Harvest ble, som et av de første norske havbruksselskapene, startet for mer enn 50 år siden. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?