Gå til innhold
 Morefish har nylig ansatt Øyvind Aaleskjær som kommer fra Sterner AS og Kristoffer Spigseth med fartstid fra Atlantic Sapphire i Danmark. Foto: Morefish
Morefish har nylig ansatt Øyvind Aaleskjær som kommer fra Sterner AS og Kristoffer Spigseth med fartstid fra Atlantic Sapphire i Danmark. Foto: Morefish

Det er kraftig økning i etterspørselen etter kompetanse og kunnskap om RAS. Rådgiverselskapet Morefish må øke kapasiteten både på teknisk og biologisk prosjektering, og ikke minst innenfor kursing av driftspersonell. Det er ifølge selskapet et sug i markedet.

Morefish har nylig ansatt Øyvind Aaleskjær som kommer fra Sterner AS og Kristoffer Spigseth med fartstid fra Atlantic Sapphire i Danmark. Begge er allerede godt i gang med å hjelpe kunder til å utvikle seg videre. Staben teller nå ni ansatte, og er lokalisert ved Blåbasen i Trondheim. Før året er omme vil Morefish ansette ytterligere 4 – 6 medarbeidere.

- Vi erfarer sterkt økende interesse for industriell kompetanse innenfor landbasert fiskeoppdrett, sier hovedeier og utviklingssjef Svein Martinsen.

- Vi er godt engasjerte i to store prosjekter i dag; NRS Dåfjord og Columbi Salmon i Oostende. Samtidig har vi bygget opp en modul innenfor kursing av RAS operatører som har blitt veldig populært – og vi runder 400 kursdeltagere i vår. Morefish er i ferd med å lansere sin egen E-læringsportal, med topp faglig innhold og stor faglig dynamikk innenfor kompetanseutvikling.

Komplekse anlegg

Martinsen mener landbaserte oppdrettsanlegg er komplekse og sammensatt av mange fag – og at det er ekstremt viktig å ha den industrielle kompetansen med i planlegging, design og engineering.

- I tillegg er behovet for prosessforståelse og driftskompetanse for slike anlegg stort. Øyvind og Kristoffer har lang fartstid, og har vært med på både å designe RAS anlegg, og har praktisk driftserfaring med produksjon av laks i 2000m3 kar - med de utfordringene det innebærer. 

- Vi mottar ukentlig forespørsler om vi kan bistå i prosjekter av ulike størrelser, både nasjonalt og internasjonalt, så interessen er veldig stor. Vi er derfor allerede i gang med å ansette flere medarbeidere for å møte behovet, sier Martinsen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?