Mowi Irland har lagt inn en bestilling på den norske vakseroboten Racemaster. Foto: Mowi

Mowi Irland kjøper norsk notvaskerobot

Mowi Irland skiver i en pressemelding at de har lagt inn en bestilling på en Racemaster notvaskerobot for virksomhetens sydlige oppdrettsanlegg, nær Castletownbere, fra det norske teknologiselskapet MPI (Multi Pump Innovation).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- For å gi kraft til vaskeroboten Racemaster 3.0 har Mowi i Irland også bestilt en D300 pumpeenhet som er produsert i rustfritt stål og har svært god støyisolasjon, skriver de i meldingen.

Essensiell i arbeidet

De legger kompakte enheten sparer verdifull dekksplass, og seks dører gir enkel tilgang til inspeksjon og vedlikehold. Utstyret erstatter ifølge selskapet oppdretterens tidligere MPI-utstyr som var en D300 pumpeenhet og vaskeroboten RONC7.

– Denne typen notvaskteknologi representerer fremtiden for irsk oppdrettsnæring og vil være essensiell i arbeidet med å ytterligere forbedre og vedlikeholde de høyeste standardene innen oppdrettsnæringen, sier Liam Doherty, leder av MOWI Northwest Marine Operations i Irland.

Selskapet skal bruke den nye Racemaster 3.0 vaskeroboten og tilhørende kraftkabinett på selskapets sydlige oppdrettsanlegg i County Cork. Mowi forteller i meldingen at de har drevet med oppdrett av atlanterhavslaks i Irland siden 1982.

Forbedret rengjøringskapasitet

Racemasterens vaskebredde på 1,9 meter og fire tromler gjør vaskeroboten ifølge selskapet i stand til å strekke nettene i oppdrettsnøtene, noe som forbedrer både klatre- og renseegenskapene samt manøvreringsevnen ved løse nett og krevende sjøforhold.

- Robotens store vaskeskiver har en rekke alternative dyseinstillinger, som har resultert i ytterligere forbedret rengjøringskapasitet og –kvalitet. I tillegg har MPI designet roboten med enkel tilgang til viktigste komponenter, slik at operatører kan utføre vedlikehold «on site» uten bistand fra en ekstern servicetekniker, forklarer de i meldingen.

Kåre Myrvåg, administrerende direktør i MPI forklarer at Racemaster 3.0. er en rask vaskerobot og at mange irske oppdrettere og serviceselskaper foretrekker den.

- Fart, driftssikkerhet, lavt vedlikeholdsbehov, høy energieffektivitet og god vaskeevne er oppgitt som hovedårsakene til at de foretrekker denne vaskeroboten, sier Kåre Myrvåg, administrerende direktør i MPI.

Mowi forteller i meldingen at MPI utvikler og produserer vaskeroboter for akvakulturnæringen over hele verden.

- Selskapet er global markedsleder for vaskeroboter. Totalt har MPI levert mer enn 750 vaskeroboter over hele verden. Racemaster 3.0 følger i fotsporene til førstegenerasjonssystemet «Terminator» og andregenerasjonsroboten R.O.N.C. – remotely operated net cleaner, skriver selskapet-