Gå til innhold
Annonse
Mowi Irland har lagt inn en bestilling på den norske vakseroboten Racemaster. Foto: Mowi
Mowi Irland har lagt inn en bestilling på den norske vakseroboten Racemaster. Foto: Mowi

Mowi Irland skiver i en pressemelding at de har lagt inn en bestilling på en Racemaster notvaskerobot for virksomhetens sydlige oppdrettsanlegg, nær Castletownbere, fra det norske teknologiselskapet MPI (Multi Pump Innovation).

Annonse

- For å gi kraft til vaskeroboten Racemaster 3.0 har Mowi i Irland også bestilt en D300 pumpeenhet som er produsert i rustfritt stål og har svært god støyisolasjon, skriver de i meldingen.

Essensiell i arbeidet

De legger kompakte enheten sparer verdifull dekksplass, og seks dører gir enkel tilgang til inspeksjon og vedlikehold. Utstyret erstatter ifølge selskapet oppdretterens tidligere MPI-utstyr som var en D300 pumpeenhet og vaskeroboten RONC7.

– Denne typen notvaskteknologi representerer fremtiden for irsk oppdrettsnæring og vil være essensiell i arbeidet med å ytterligere forbedre og vedlikeholde de høyeste standardene innen oppdrettsnæringen, sier Liam Doherty, leder av MOWI Northwest Marine Operations i Irland.

Selskapet skal bruke den nye Racemaster 3.0 vaskeroboten og tilhørende kraftkabinett på selskapets sydlige oppdrettsanlegg i County Cork. Mowi forteller i meldingen at de har drevet med oppdrett av atlanterhavslaks i Irland siden 1982.

Forbedret rengjøringskapasitet

Racemasterens vaskebredde på 1,9 meter og fire tromler gjør vaskeroboten ifølge selskapet i stand til å strekke nettene i oppdrettsnøtene, noe som forbedrer både klatre- og renseegenskapene samt manøvreringsevnen ved løse nett og krevende sjøforhold.

- Robotens store vaskeskiver har en rekke alternative dyseinstillinger, som har resultert i ytterligere forbedret rengjøringskapasitet og –kvalitet. I tillegg har MPI designet roboten med enkel tilgang til viktigste komponenter, slik at operatører kan utføre vedlikehold «on site» uten bistand fra en ekstern servicetekniker, forklarer de i meldingen.

Kåre Myrvåg, administrerende direktør i MPI forklarer at Racemaster 3.0. er en rask vaskerobot og at mange irske oppdrettere og serviceselskaper foretrekker den.

- Fart, driftssikkerhet, lavt vedlikeholdsbehov, høy energieffektivitet og god vaskeevne er oppgitt som hovedårsakene til at de foretrekker denne vaskeroboten, sier Kåre Myrvåg, administrerende direktør i MPI.

Mowi forteller i meldingen at MPI utvikler og produserer vaskeroboter for akvakulturnæringen over hele verden.

- Selskapet er global markedsleder for vaskeroboter. Totalt har MPI levert mer enn 750 vaskeroboter over hele verden. Racemaster 3.0 følger i fotsporene til førstegenerasjonssystemet «Terminator» og andregenerasjonsroboten R.O.N.C. – remotely operated net cleaner, skriver selskapet-

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse