Denne uken arrangeres det for 15 gang North Atlantic Seafood Forum (NASF). Foto: Sigve Naustdal.

Nå starter NASF-konferansen

NASF-konseransen starter i dag for 15 gang. NASF-direktør, Johan Kvalheim forteller at de gleder seg til å ta fatt på jubileumskonferansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Jubileumskonferansen North Atlantic Seafood Forum, starter i dag og blir arrangert for 15 året på rad. NASF-direktøren sier til Kyst.no at de gleder seg, og at alle delegater skal få både faglig og sosialt påfyll i løpet av tre intensive dager i Bergen.

Kvalheim mener de med det femtende arrangementet forsterker deres posisjon som verdens største seafood business-konferanse.

- Vi forventer et spennende og godt program med nærmere 150 foredragsholdere og paneldeltakere fordelt på 14 ulike seminarer. Alt fra forskning, innovasjon, forvaltning, konsumtrender, handel og finans samles til tre spennende og lærerike dager i Bergen, forteller han.

Noe for enhver

På åpningsdagen vil det bli fokusert på konsumtrender, global handel og produksjon, ifølge Kvalheim.

Statssekretær Trine Danielsen fra Nærings- og sjømatdepartementet vil også fokusere på Norges hav og handel.

Johan Kvalheim, NASF-direktør, gleder seg til flere dager med faglig og sosialt påfyll under konferansen i Bergen. Foto: Privat.

- I tillegg har vi i dag både seminarer i regi av Havforskningsinstituttet, Sustainable Ocean Future, NCE AquaTech med Global AquaTech Summit. I tillegg har den Britiske Ambassaden et eget møte med fokus på handel mellom Norge og UK. Torsdagen er det selvfølgelig Paretos investorforum, NCE Seafood Innovation Day, Rekeforum, Pelagisk Forum og Bærekraft forumet, ja her er noe for enhver smak og en fantastisk mulighet til å bli oppdatert på hele sjømatnæringen fra fiske til tallerken, sier NASF-direktøren .

Økt fokus på hygiene

Kvalheim kan fortelle at det har vært rundt 750 påmeldinger og at det kommer til flere i løpet av de neste dagene.

- Hvordan har Koronaviruset påvirket deltakelsen?

I forbindelse med COVID-19 har vi informert våre delegater gjennom nyhetsbrev og direkte informasjon der vi viser til anbefalinger fra Folkehelseinstituttet med økt fokus på håndhygiene og at alle viser god nyse- og hoste-etikette.  Vi er i dialog med Smittervernoverlegen i Bergen kommune og hotellet har økt frekvensen på rengjøring og desinfisering og det er satt ut dispensere i alle soner inkludert ved toalettene og ved matservering. Så langt har 20 delegater trukket seg med henvisning til frykt for spredning av viruset.