Gå til innhold
Annonse

Nofitech sikrer seg mer kapasitet og kompetanse innen RAS

Nofitech har levert tre RAS-moduler til Erko Settefisk på Stord. Foto: Nofitech.
Nofitech har levert tre RAS-moduler til Erko Settefisk på Stord. Foto: Nofitech.

RAS leverandøren Nofitech kjøper selskapet Aqua Innovasjon på Eide og sikrer seg dermed tilgang til kapasitet og spesialkompetanse på prefabrikkering av deler i PE (polyetylen), står det i en pressemelding.

Annonse

- Aqua Innovasjon er et selskap med stor erfaring og kompetanse. Oppkjøpet er en viktig del av vår vekststrategi, forteller administrerende direktør Robert Hundstad.

Videre opplyser han at selskapet har flere intressante prosjekter på gang, og at det er viktig å ha både kompetanse og kapasitet i egen organisasjon. 

- Vi ønsker å ha kontroll på kritiske deler av vår egen verdikjede og vi ser at kundene er opptatt av det samme, utdyper han.

Daglig leder Kåre Vevang i Aqua Innovasjon som har lang erfaring i produktutvikling, prosjektering og bygging av utstyr til oppdrettsbransjen ser fram til å bli en del av Nofitech.

- Vi kjenner folkene i Nofitech og er veldig fornøyde med å bli en del av et større miljø med store ambisjoner, sier han.

CEO Robert Hundstad i Nofitech. Foto: Nofitech.
CEO Robert Hundstad i Nofitech. Foto: Nofitech.

Gjør arbeidet på forhånd

Siden starten i 2011 har gründerne i Nofitech utviklet og finpusset konseptet i samarbeid med kunder som Salmar, Hardingsmolt og Erko Settefisk.

- Vi skiller oss fra konkurrentene med at vi gjør mest mulig ferdig på forhånd ved å bruke prefabrikkerte elementer. Vi bygger egentlig like moduler hver gang, forteller prosjektleder Geir Løvik.

Han har også vært med på å starte selskapet. 

- Vi var først ute med denne tankegangen og har bygd flere slike moduler som har levert masse fisk av topp kvalitet. Vårt konsept gjør at byggingen av store anlegg blir raskere, billigere og bedre. Det er forskjell på å sette sammen avanserte rørarrangement under ideelle forhold i en fabrikk, og det å stå ute i en grøft å sveise sammen rørdeler på byggeplassen. Ferdige deler stiller mindre krav til de som skal sette det sammen på stedet og det er mange færre punkt som skal sveises. Dermed går det fortere og med mindre sjanse for feil.

Nofitech designer og leverer standardiserte og modulbaserte storskala RAS-anlegg til landbasert oppdrett: settefisk, postsmolt, matfisk og stamfisk. Selskapet har hittil levert 9 modulbaserte RAS-anlegg i Norge og Japan. Alle modulene kan driftes med både sjøvann og ferskvann.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse