Inge Berg, daglig leder i Nordlaks. Foto: Therese Soltveit.

– Nordlaks ønsker å utvikle fremtidens havbruksnæring

Nordlaks har nylig fått tilsagn om 10 utviklingstillatelser for realisering av én Havfarm. - Havfarmene er en viktig del av vår løsning for hvordan havbruksnæringen skal utvikle seg på en bærekraftig måte, og vi vil jobbe videre for å realisere disse planene, sier konsernsjef Inge Berg i Nordlaks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nordlaks har søkt om 39 utviklingstillatelser for å bygge tre Havfarmer. Hver av disse Havfarmene er unike i den forstand at de kan åpne ulike sjøarealer for fremtidig havbruk. Fiskeridirektoratet har gitt tilsagn om 10 av de 13 konsesjonene som er rammen for én Havfarm, melder selskapet i en pressemelding.

– Nordlaks ønsker å utvikle fremtidens havbruksnæring. Havfarmene er en viktig del av vår løsning for hvordan havbruksnæringen skal utvikle seg på en bærekraftig måte, og vi vil jobbe videre for å realisere disse planene, sier konsernsjef Inge Berg i Nordlaks.

Nordlaks sitt konsept havfarm skal se slik ut. Konstruksjonen blir 430 meter lang, og 54 meter bred. Illustrasjon: NSK Ship design.

Les også: Vil redusere smittepress betydelig med eksponert oppdrett

Vedtaket om tilsagn på mindre biomasse enn konstruksjonens kapasitet endrer på forutsetningene for det arbeidet som er gjort i prosjektet til nå.

– Tilsagnsbrevet er komplisert og omfattende. Det samme er de økonomiske og ikke minst tekniske forutsetningene i prosjektet. Nå må vi bruke julen til å sette oss grundig inn i vedtaket og vurdere forutsetningene det bygger på, før vi beslutter veien videre, avslutter Berg.

Selskapet har tidligere i desember bygget en pepperkake havfarm, les mer om dette her.