Gå til innhold
Annonse
27 år gamle Morten Lernes er nyansatt i AKVA Group Software. Foto: Privat.
27 år gamle Morten Lernes er nyansatt i AKVA Group Software. Foto: Privat.

Morten Lernes (27) har tidligere jobbet i Lingalaks i Hardanger, nå er han gått over som konsulent for AKVA group Software AS. 

Annonse

Lernes har også tidligere jobbet som driftsoperatør ved AquaGen sitt anlegg ved Kyrksæterøra, og hos Lerøy Midt.

Han forteller til Kyst.no at de første dagene på jobb hos Professional Services i AKVA group Software i Trondheim har vært interessante, men samtidig noe hektisk.

- Som i enhver ny jobb er det mye og sette seg inn i. Alt i fra forskjellige systemer, daglige gjøremål og generelt rutiner som finnes på arbeidsplassen. Ellers har jeg blitt tatt godt i mot av samtlige på huset og er trygg på at dette blir bra når ting først får satt seg, slår han fast.

Vilje til å vokse

AKVA group har lenge vært en betydelig aktør innenfor havbruksnæringen, både nasjonalt og internasjonalt innenfor flere felt. Lernes forteller at det at man hele tiden må tenke fremover og samtidig vise en vilje til å vokse, er offensivt i positiv forstand og det er noe han ønsker å være med på.

- Da de så etter en person med mine kvalifikasjoner, var det bare å søke. At de holder til et steinkast unna der jeg bor var ingen avgjørende faktor, men heller ingen ulempe, legger han til.

Morten Lernes (27) sier det er mye å sette seg inn i hos AKVA Group Software, men han trives godt og har blitt godt tatt i mot på sin nye arbeidsplass. Foto: Privat.
Morten Lernes (27) sier det er mye å sette seg inn i hos AKVA Group Software, men han trives godt og har blitt godt tatt i mot på sin nye arbeidsplass. Foto: Privat.

Lernes har Bachelor i Havbruksdrift og ledelse fra Nord universitet, samt økonomi og administrasjon fra BI. Arbeidsoppgavene hans blir å gi kundene best mulig råd og veiledning i bruk av Fishtalk programvare relatert til blant annet biologi, økonomi, utstyr, planlegging og rapportering.

- Ambisjonene mine på kort sikt er å komme kjappest mulig i gang med arbeidsoppgavene og kunne jobbe selvstendig. På lang sikt handler det om å bidra med det jeg kan og styrke konsulentavdelingen slik at nye og eksisterende kunder forblir tilfredse, sier Lernes.

Leder for Professional Services, Marie Engan sier de i en pressemelding at de er veldig glade for å få en med solid bransjeerfaring inn i konsulentteamet. 

Arvelig belastet

I følge 27-åringen er det nok flere som vil si at han er litt arvelig belastet, siden han kommer fra en oppdrettsfamilie som har drevet egne foretak i veldig mange år.

- Selv om jeg regelmessig jobbet mye “hjemme” hadde jeg som ung aldri en ambisjon om å tre inn i næringen. Da karrierevalget skulle tas ble det fort veldig naturlig å velge noe som man hadde god kjennskap til fra før og da falt valget på en bachelorgrad innenfor havbruksdrift. Med tanke på utviklingen som har vært de siste årene så kan man vel trygt si at det var et klokt valg, understreker han.

27-åringen ser frem til å lære seg mye nytt innenfor områder han ikke nødvendigvis har så mye erfaring med fra før og få mulighet til å delta på mange forskjellige prosjekter.

- Det jeg nok gleder meg mest til er å stifte bekjentskap og jobbe opp i mot så mange forskjellige aktører som det finnes i næringen, sier han avslutningsvis.

Konsulentteamet i AKVA group Software består nå av åtte ansatte. Foto: AKVA group.
Konsulentteamet i AKVA group Software består nå av åtte ansatte. Foto: AKVA group.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse