Gå til innhold
Annonse
Chris Beattie har stor kunnskap innen havbruksnæringen. Foto: Akva Group
Chris Beattie har stor kunnskap innen havbruksnæringen. Foto: Akva Group

Fra 1. september vil Chris være ansvarlig for utvikling av AKVA groups organisasjoner i Nord-Amerika og Australasia og han vil støtte vekst og utvikling av virksomheten i disse regionene.

Annonse

Chris har over 20 års internasjonal erfaring innen havbruksnæringen. I 1999 begynte han som feltteknisk rådgiver hos Skretting i Skottland, og jobbet tett med kunder i feltet på prosjekter som fôrstyring, vekstforbedring og opplæring. Chris flyttet til Canada med Skretting i 2005, hvor han hadde ulike ansvarsområder inkludert produkt- og salgsledelse.  

I stillingen som daglig leder for Skretting Nord-Amerika i 2010, introduserte Chris og teamet hans høyytelse fôringssystemer til det kanadiske markedet, integrerte en oppkjøpt amerikansk fôrvirksomhet og var en pioner for en unik fôrlogistikkløsning til støtte for den raskt voksende oppdrettssektoren i Newfoundland.

Stor kunnskap

I 2015 begynte han i Merck Animal Health som sjef for Global Aquaculture med base i Madison, New Jersey. Han var ansvarlig for å utvikle og utføre den globale oppdrettsstrategien, hvor Chris ledet den globale marketing- og tekniske serviceaktiviteten til Mercks akvakulturportefølje, herunder vaksiner, infeksjonsmidler og parasittmidler. Nylig har Chris ledet Merck Animal Health's «Precision Aquaculture Team», og utviklet  maskinlæring-løsninger for havbruksprodusenter.

Chris har en bachelorgrad i marin- og ferskvannsbiologi fra University of Glasgow, Scotland og en doktorgrad i fiskefysiologi fra University of St Andrews, Scotland. Chris, som tidligere styremedlem i BC Salmon Farmers Association og Canadian Canadian Aquaculture Alliance, sitter i Fisheries and Aquaculture Strategic Advisory Council of Genome BC og jobber frivillig som en forretningsmentor ved University of British Columbia.

- Vi er veldig glade for å ha med Chris sin kunnskap og erfaring med i AKVA group teamet og vi ønsker ham lykke til i sin nye rolle, sier Andrew Campbell, COO International.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse