Gå til innhold
Scale Aq har nå valgt nytt styre. Illustrasjonsfoto: Scale Aq.
Scale Aq har nå valgt nytt styre. Illustrasjonsfoto: Scale Aq.

Scale Aq har nå utnevnt nytt styre, deriblant kommer tidligere statssekretær Trine Danielsen inn som styremedlem.  

Atle Eide er valgt som styreleder, han har en lang internasjonal lederkarriere, blant annet ledet han som CEO etableringen av dagens Mowi, sammen med John Fredriksen og Tor Olav Trøim. Eide har også vært CEO i Hydro Seafood og Skretting (Norden) og CEO i en av verdens største teknologileverandører til landbruket; Kverneland Group.

De siste 12 årene har Eide vært partner i landets største investeringsselskap HitecVision. Eide sitter også i styret i flere industriselskap innenfor og utenfor sjømatindustrien; herunder Kontali, sjømatselskapet Insula, industriselskapet Moreld SalmarAkerOcean og Sjømat Norge.

Som styremedlemmer er følgende valgt inn;

Tor Jakob Ramsøy:

Grunnlegger og CEO i Arundo som jobber innenfor industriell digitalisering. Tidligere har Ramsøy en lang karriere som Partner i det amerikanske konsulentselskapet McKinsey & Company i Norge og internasjonalt. I McKinsey var Ramsøy sentral i selskapets globale teknologipraksis

Trine Danielsen: 

Kommer fra rollen som statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet og er tidligere ordfører. Danielsen er i dag (til daglig CEO og) medeier i Blue Planet Academy, et digitalt selskap som bygger læringsplattformer inn mot den globale havbruksnæringen. Danielsen har omfattende operativ oppdrettserfaring fra blant annet Marine Harvest - CAC AS, EWOS og internasjonalt fra Timar Group i Portugal og Spania. Trines styreerfaring omfatter selskaper både innen oppdrett av laks og tilapia.

Morten Grongstad: 

Er i dag leder og investor i eiendomsselskapet GF Gruppen. Han jobber også som aktiv eier inn mot selskaper i entreprenørbransjen. Før Grongstad startet egen virksomhet hadde han rollen som konsernsjef i AF Gruppen. Før det har Grongstad erfaring fra blant annet Orkla og McKinsey. Grongstad sitter som styreleder og medlem i flere industriselskaper.

Gunnhild Thorsen: 

Er i det daglige produksjonsdirektør hos Stokke AS, hvor hun er ansvarlig for produksjonen som forgår globalt hos utvalgte partnere, samt den strategiske anskaffelsesprosessen. Thorsen har vært sentral i ledelsen i den unike Stokkegruppen i en årrekke, og har i tidligere lederstillinger også hatt ansvaret for produktutviklingsfunksjonen. Før hun kom til Stokkegruppen var Thorsen kvalitetsansvarlig i industriselskapet Hoerbiger i Tyskland.

Geir Furberg: 

Er valgt inn som observatør. Furberg har en lang karriere innen norsk oppdrettsnæring og har blant annet vært grunder og leder i Aqualine. I tillegg har Furberg en omfattende operasjonell praksis fra oppdrettsnæringen i Norge. Han er i dag medlem av ScaleAQ sin ledergruppe samt en av medeierne i selskapet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?