Gå til innhold
Annonse
Ocean Farm Services velger å samarbeide med MPI. Foto: Marine Design
Ocean Farm Services velger å samarbeide med MPI. Foto: Marine Design

Shetland-selskapet Ocean Farm Services har kontrahert det norske teknologiselskapet MPI (Multi Pump Innovation) for å levere vaskeutstyr for det nyopprettede joint venture-selskapets første servicebåt.

Annonse

Ocean Farm Services (OFS) er en joint venture mellom to veletablerte aktører på Shetland, Aurora Marine fra Whalsay og North Isles Marine fra Scalloway.

Det nye servicebåten, «Apollo», er under bestilling fra Stamas Yard Services i Norge og er designet av Marin Design. Nybygget går inn i en flåte bestående av «Aurora Quest», av samme design, og OFS’ tredje vaskebåt, den norskbygde «Aurora», som også er utstyrt med komplett vaskeutstyr fra MPI. Med en lengde på 14,96 meter, bredde på 7 meter og dybde i riss på 3,15 meter vil «Apollo» ha et mannskap på tre. Etter planen skal båten leveres tidlig sommer 2019, sier MPI in en pressemelding.

Ny modell av vaskeroboter

MPI skal levere to notvaskesystemer til OFS nybygget. Utstyret skal leveres til Stamas Yard Services i Haugesund i mai i år. MPI har ikke oppgitt kontraktsverdien.

- OFS sitt mål er å opptre som en totalleverandør av alle fartøytjenester som kreves av oppdrettsanlegg i Skottland. Vi er stolt over at de mener vårt vaskeutstyr er det som best passer til selskapets sterke vekstambisjoner, sier Kåre Myrvåg, administrerende direktør i MPI. 

Enkel vedlikehold

MPIs førstegenerasjons «Terminator» vaskeenhet består av vaskeskiver som gjennom en smart thruster-løsning dytter vaskeenheten mot nettet det vasker. Enheten heves og senkes manuelt, enten for hånd eller ved hjelp av vinsj avhengig av størrelsen på buret. Terminator vaskeenheten er fremdeles en foretrukket løsning ved mange oppdrettsanlegg.

Begge enhetene er designet for enkel tilkomst som gjør operatører i stand til å vedlikeholde enhetene på stedet uten bistand fra serviceteknikere.

Må operere enda mer kostnadseffektiv

– Det er økende etterspørsel etter laks verden over, og lakseprodusenter i Skottland trapper opp satsingen deres for innhente norske oppdrettsselskaper som er i tet og utvikler innovative konsepter for offshore oppdrettsanlegg. Denne satsingen krever enda bedre servicenivå fra selskaper som vårt, og krever at vi opererer enda mer kostnadseffektiv enn tidligere. Dette er grunnen til at vi har valgt vaskeutstyr fra MPI til den nye båten vår, sier Colin Leask, administrerende direktør i Ocean Farm Services.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse