Gå til innhold
Annonse

Ønsker å bygge forskningsenter for eksponert havbruk

Illustrasjonsbilde. Foto: Sintef.
Illustrasjonsbilde. Foto: Sintef.

Marine Harvest søker konsesjon om å investere i forskingsinfrastruktur mot eskponenrt havbruk. Prosjektet blir et samarbeid med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og SINTEF Fiskeri og havbruk og MARINTEK.

Annonse

- Vi ønsker å sette standarden for fremtidens havbruk. Det unike med dette prosjektet er at teknologiutviklingen skal være på fiskens premisser, sier Vice President i MARINTEK, Bård Wathne Tveiten.

Det kommer frem i en pressemelding fra SINEF. Det er sendt inn en konsesjonssøknad om å få lov til å investere i forskningsinfrastruktur oppimot eksponert havbruk. Det forventes et svar på denne søknaden i løpet av høsten 2016. Senteret skal ligge mellom Sula og Frøya, og vil inneholde både auditorium og flere havmerder hvor leverandørindustrien kan teste ut nye foringssystem, nye måter å hente ut slaktefisk eller droner for overvåkning av anleggene.

- Dette blir et flytende kunnskapssenter. Vi håper søknaden blir innvilget og at vi kan jobbe videre med dette prosjektet. Det ville vært spennende, sier Tveiten.

Se video om prosjektet her.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse