Gå til innhold

OK Marine vokser - overtar 55 prosent av aksjene i Flatsetsund Engineering

Atle N. Kristoffersen, daglig leder OK Marine. Foto: OK Marine.
Atle N. Kristoffersen, daglig leder OK Marine. Foto: OK Marine.

OK Marine har inngått en avtale om å overta 55 prosent av aksjene i Flatsetsund Engineering (FLS). Selskapet spesialiserer seg på effektiv og trygg avlusing av laks.

- Dette er et strategisk grep i OK Marine sin satsing på lusetiltak. Kundene våre tar fiskevelferd på alvor, og FLS tilbyr avlusningsprodukter som har dokumentert skånsom effekt både på laks og rensefisk. Produktene vil supplere vår virksomhet og satsing på en svært god måte, sier Atle N. Kristoffersen, daglig leder i OK Marine.

OK Marine og FLS er begge datterselskap av Egersund Group - som nå samler denne type aktivitet inn under én paraply. Grepet styrker OK Marine sin posisjon som leverandør av utstyr og tjenester rettet mot lusebekjempelse. Overtakelsen skjer bare fire måneder etter at OK Marine kjøpte opp selskapet Aquality.

- Vårt mål er å skape synergier både med tanke på produktutvikling og salg, sier Kristoffersen.

- Bedre fiskevelferd

Daglig leder i FLS, Lars Georg Backer, er enig.

- Vi ser frem til å samarbeide med OK Marine. Vi jobber begge mot det samme målet; skånsom avlusing av fisk - og sammen har vi et bredt spekter av tilbud for bedre fiskevelferd, sier Backer.

Flatsetsund Engineering er lokalisert på Frei like utenfor Kristiansund. Selskapet utvikler og produserer utstyr til oppdrettsnæringen som mekanisk avlusningssytem, fisketellere, vannluftere, forkraner med mer.

- Dette er en avlusningsmetode som setter fiskens velferd i høysetet, hvor det kun blir brukt sjøvann til transport og behandling. FLS-systemet bruker ingen bevegelige deler, ingen varmebehandling og ingen kjemikalier for å avluse fisken, opplyser Backer.

Om OK Marine: 

OK Marine er en del av Egersund Group, og har kontor og lager i Kristiansand og på Os sør for Bergen. Selskapet har representanter i hele Norge, samt tilstedeværelse i Skottland, Canada og på Island gjennom søsterselskapet AKVA group.

Har du en sak du
vil tipse oss om?