Gå til innhold
AquaChile, Cermaq, Mowi og Salmones Aysén, har dannet et felles lakseråd med mål å utvikle en bærekraftig næring, i samarbeid med myndigheter, lokalsamfunn og med fortsatt fokus på miljøhensyn. Illustrasjonsfoto: SalmonExpert
AquaChile, Cermaq, Mowi og Salmones Aysén, har dannet et felles lakseråd med mål å utvikle en bærekraftig næring, i samarbeid med myndigheter, lokalsamfunn og med fortsatt fokus på miljøhensyn. Illustrasjonsfoto: SalmonExpert

Chilenske oppdrettsselskaper danner «Det chilenske lakserådet», en organisasjon som søker å bringe nye visjoner til lakseoppdrettet i Chile.

Det melder “Consejo del Salmon” – som er organisasjonens navn – i en pressemelding.

Det nye organisasjonen består av AquaChile, Cermaq, Mowi og Salmones Aysén, og har som mål å utvikle en bærekraftig næring, i samarbeid med myndigheter, lokalsamfunn og med fortsatt fokus på miljøhensyn.

- Fire selskaper med en lang historie med lakseoppdrett - over hele verden og i Chile - bestemte seg for å bli med og danne “Det chilenske laksrådet”, en organisasjon som tar sikte på økt samarbeid, bærekraft, miljøvern og fremme av en ansvarlig og konkurransedyktig næring over hele verden. Dette vil være de viktigste tilnærmingene som styrer arbeidet i den nye organisasjonen, heter det i meldingen.

Styret i organisasjonen vil bestå av:

  • Sady Delgado, AquaChile
  • Steven Rafferty, Cermaq Chile
  • Fernando Villarroel, Mowi Chile
  • Pablo Baraona, Salmones Aysén
  • Et femte, uavhengig medlem skal vil bli utnevnt

Det chilenske laksrådet er opprettet med sikte på å utvikle konkrete planer og prosjekter for å styrke lakseoppdrett i Chile, og samtidig bidra til innsatsen fra andre organisasjoner i næringen.

- I den første fasen rettes de spesifikke handlingene fra laksrådet mot å forbedre industriens bærekraft på alle områder, fremme fri konkurranse og hjelpe Chile til å bli verdensledende på dette området. I fremtiden inkluderer målene å legge grunnlaget for en langsiktig havbrukspolitikk, som åpner for åpenhet, bærekraftig vekst og respekt for naturen, lokalsamfunnene og miljøet, heter det.

- Vi er en del av en bransje som begynte å jobbe i det små og som med årene har utviklet seg raskt, vokst og blitt stadig mer profesjonalisert. På veien har vi fått lærdom, gjort feil og møtt utfordringer. Derfor har selskapene som deltar en langsiktig visjon og er opptatt av å være en drivkraft for innovasjon, overholdelse av gjeldende regelverk, respekt for sine ansatte og lokalsamfunnene der de har virksomhet, muligheter for å implementere den best tilgjengelige produksjonspraksis. Samlet gir dette mulighet til å posisjonere den chilenske industrien som verdensledende innen lakseproduksjon, forteller styret for laksrådet i meldingen.

I løpet av de kommende ukene vil det chilenske laksrådet annonsere flere tiltak, blant annet den formelle registreringen av organisasjonen og ansettelsen av organisasjonens første administrerende direktør.

Har du en sak du
vil tipse oss om?