Gå til innhold

PatoGen og Marine Harvest Chile utvider samarbeidet

Vidar Aspehaug er «Chief of Business Development» og med-gründer av PatoGen. Foto: Patogen.
Vidar Aspehaug er «Chief of Business Development» og med-gründer av PatoGen. Foto: Patogen.

Etter å ha samarbeidet i to år, har PatoGen og Marine Harvest Chile utvidet samarbeidet til også å omfatte valideringen av et nytt genetisk verktøy for overvåkning av sensitivitet hos den chilenske lakselusen.

Dette skal implementeres som et nytt verktøy for å optimalisere lusebehandlinger i Chile, melder selskapet i en pressemelding.

De skriver at de to selskapene har hatt et langt og nært samarbeid i Norge både relatert til bruk av genetiske verktøy for å bedre fiskehelse og fiskevelferd, og til FoU.

I Chile startet samarbeidet mellom dem for fullt for to år siden.

De skriver at deres fokus innledningsvis har vært å bidra å implementere et verktøy for å optimalisere smoltproduksjonen, smolt kvaliteten og timingen for utsett av smoltgruppene i sjø.

Samarbeidet videreføres nå til å også omfatte valideringen av et nytt genetisk verktøy for overvåkning av sensitivitet for medikamentell behandling hos caligus med mål om å optimalisere strategien for bekjempelse av lus i Chile.

- Dette samarbeidet har vært helt sentralt for etableringen vår i Chile. Som resultat har vi nå etablert et kontor i Puerto Varas i Chile, og er i gang med å implementere nye verktøy for å bidra til å optimalisere smoltifisering og Caligus kontroll i Chile, sier Vidar Aspehaug, «Chief of Business Development» og med-gründer av PatoGen.

PatoGen Chile signerte tidligere i år en samarbeidsavtale med ADL Diagnostic Chile Ltda.

Har du en sak du
vil tipse oss om?