Gå til innhold
Annonse
Seksringen «Ronja Hope» skal samle inn penger til kreftsaken. Foto: Helge Martin Markussen
Seksringen «Ronja Hope» skal samle inn penger til kreftsaken. Foto: Helge Martin Markussen

Nor-Fishing: Robin Halsebakk og Petter Gunnarstein i Sølvtrans skal nok en gang ut på tur for å samle inn penger til kreftsaken. Fredag setter de seg ved årene i nydøpte «Ronja Hope» for å ro fra Nor-Fishing og hjem til Ålesund. 

Annonse

Båten Robin og Bobilkongen skal ro ble torsdag kveld skjenket på tradisjonelt vis ved Brattørkaia i Trondheim. Tilstede var blant andre samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp), som ønsket de to lykke til på ferden.

Sommeren 2017 samlet Halsebakk og Gunnarstein inn over en million kroner til Kreftforeningen da de syklet Norge på langs. 

– At dere har valgt samferdsel som deres måte å skape oppmerksomhet rundt kreftsaken på er moro. I fjor valgte dere å sykle, mens dere i år går for sjøveien, sa Solvik-Olsen som i fjor var med for å sykle et strekk på Jæren. 

Takknemlig

Både Solvik-Olsen og generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel understreket verdien av at prosjektet ikke bare samlet inn penger, men skapte oppmerksomhet rundt kreftsaken og det at mange familier opplever kreft på nært hold.

– Ikke bare er jeg takknemlig for pengene dere samler inn, men i samfunnene dere besøker på veien blir dere et slags lim. Mennesker som bor tett på hverandre til daglig begynner å snakke sammen om ting de vanligvis ikke snakker om, sa Ryel. 

– I tillegg til å takke for engajsementet, har jeg blitt bedt om å være gudmor. Noe jeg synes er veldig stas, og noe  jeg aldri har gjort før, sa Ryel før hele selskapet gikk ut for å skjenke seksringen i øl. 

Fikk navn etter avstemning

Seksringen som er bygget ved Båtskott Trebåtbyggeri på Stadsbygd fikk navnet «Ronja Hope» etter en avstemning på Sølvtrans’ Facebooksider. 

Dersom alt går etter planen vil «Ronja Hope» med mannskap ankomme Ålesund fredag 31. august, her vil helseminister Bent Høie (H) ta i mot dem, og Halsebakk lover folkefest i Ålesund.

Etter endt ferd vil båten auksjoneres bort til høystbydende og salgssummen doneres til Kreftforeningen. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse