Gå til innhold
Annonse
Luselaser i arbeid på Gratanglaks og Kleiva Fiskefarms felles lokalitet Bjørnstein i Sør-Troms. Foto: Foto: Marius Arvesen.
Luselaser i arbeid på Gratanglaks og Kleiva Fiskefarms felles lokalitet Bjørnstein i Sør-Troms. Foto: Foto: Marius Arvesen.

- Gjennom 2015 og 2016 har vi bevisst satset på en kombinasjon av rensefisk, lasere og luseskjørt, sier Marius Arvesen fra Kleiva Fiskefarm. Dette har gitt synlige resultater med bedre lusekontroll og nå investerer de to selskapene i Sør-Troms ytterligere. Flere nye lasere er anskaffet for å drive mest mulig forebyggende i kampen mot lakselusa.

Annonse

Stingray Marine Solutions har den siste tiden inngått nok en viktig kontrakt for optisk avlusing med en avtale verdt flere millioner kroner. På grunn av den betydelig økte produksjonskapasiteten som er bygget opp hos Stingray de siste månedene, har de nye enhetene allerede kommet på plass i merdene til Kleiva Fiskefarm og Gratanglaks, kommer det frem i en pressemelding.

Daglig leder i Stingray Marine Solutions, John Arne Breivik. Foto: Therese Soltveit.
Daglig leder i Stingray Marine Solutions, John Arne Breivik. Foto: Therese Soltveit.

– Vi ser på dette som et viktig skritt videre i utviklingen av vår banebrytende teknologi for kontinuerlig avlusing, der oppdretter har gått målrettet og motivert til verks for å skape et godt kommersielt resultat sammen med oss, bekrefter daglig leder i Stingray Marine Solutions, John Arne Breivik.

Han påpeker at tett samarbeid er nøkkelen til den positive utviklingen det siste året. Disse to oppdrettsselskapene har over lengre tid satset på fremtidsrettede og innovative løsninger, der målet er minst mulig håndtering av fisken.

– Oppdretterne sine mål er helt i samsvar med vår filosofi i Stingray, siden vi jobber hardt for at både avlusing og lusetelling skal kunne skje med minst mulig håndtering, utdyper Breivik.

Driftssjef Lars Berg, i Kleiva Fiskefarm og Gratanglaks er tydelig på at de har sett en svært positiv utvikling i både oppetid på laserne, pulstall og annen oppfølging fra Stingray sin side fra 2015 til nå.

– Vi får verdifull erfaring i bruk og implementering av laser sammen med andre håndteringsfrie metoder og denne kunnskapen benyttes nå til å ta frem en optimalisert verktøykasse i lusekampen, legger Lars Berg til.

Ansvarlig for biologi i Stingray, Benedikt Frenzl, er svært glad for å kunne melde om god fiskehelse og økte biologiske prestasjoner i en tid der mange dessverre opplever at det går motsatt vei.

– Vi kan nå for alvor si at laser bidrar til en positiv forskjell ved sparte alternative avlusinger, så det er naturlig å takke fremoverlente samarbeidspartnere som Kleiva og Gratanglaks når de nå i tillegg satser ennå tyngre på vår løsning, avslutter han.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse