Gå til innhold
Annonse
Foto: Mowi
Foto: Mowi

ScaleAQ har inngått avtale med Mowi om levering av 5 fôrflåter.  Flåtene er av typen SeaFarm Feeder og har alle en lagringskapasitet på 500 tonn fôr.

Annonse

Flåtene skal leveres i 2020 og fordeles mellom regionene Nord-, Midt og Sør-Norge. 

Teknologi ble avgjørende for valg av leverandør.

- Kombinasjonen av gode tekniske løsninger og samsvar med vårt behov gjorde at valget falt på ScaleAQ, forteller Erik Mjøs, innkjøpssjef i Mowi ASA i en pressemelding.

Flåter er ett av ScaleAQs viktigste satsningsområder og selskapet har brukt sin lange erfaring og kunnskap fra bransjen på å skape ett rett flåtetilbud. 

- Vi er svært glade for at Mowi har valgt oss, sier Tor Henrik Haavik Salgsdirektør i ScaleAQ.

I følge Haavik har de alltid fokus på å etterkomme kundens ønsker og derfor har utviklings- og prosjektavdelingen i ScaleAQ lagt ned mye innsats i design og kvalitet av flåtene.

- At Mowi velger oss viser at vi er i stand til å etterkomme kundenes ønsker uavhengig av type, tekniske løsninger, HS-krav og ønsket lastekapasitet, sier Haavik. 

Riktig utstyrsnivå

Alle flåtene blir levert med FeedStation 2.0, et system som er utviklet i tråd med ScaleAQ sin filosofi om åpenhet og datadeling. Det er derfor bygget på HTML5 med integrert funksjonalitet for fjernfôring uten bruk av tilleggsprogramvare.

- Våre velutviklede API`er gjør kommunikasjonen mot tredjepartsprogrammer og styringssystemer både trygg og stabil, sier Haavik. 

Flåtene er i tillegg utstyrt med systemet Barge Control som gir mulighet for for overvåkning og styring av øvrige systemer på flåtene fra land. 

Romslig plass

Mowi har videre prioritert ensilasjesystemet, som blir levert med GRP-tanker og ScaleAQ sin egenutviklede grovkvern med lagringskapasitet på 86m3. 

Seafarm Feeder 500 som Mowi altså nå har valgt er 37x11,2 meter og er bygget for å minimere vedlikeholdsbehovet. 

– Mowi får altså en romslig arbeidsplass som kan brukes i mange år, avslutter Haavik. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse