Capt Sig Hansen fra den velkjente serien Deatliest Catch.

Sig Hansen til årets rensefiskkonferanse

I tillegg til krabbefiske er Sig Hansen også involvert i utvikling av agn til blant annet leppefisk - det er i denne samanhengen han skal foredra på årets rensefiskkonferanse. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det nærmer seg Rensefiskkonferansen på Stord, som i år blir arrangert for femte gang.

I fjor samlet konferansen 180 deltakare fra oppdrettsnæringen, forskning, forvaltning og leverandørindustri til faglig påfyll.

Erlend Waatevik har et stort engasjement for rensefisk, og er et fast innslag på rensefiskkonferansen. Foto: Margarita Savinova

Blant årets foredragsholdere, forteller Vidar Onarheim i AqKva at vi finner blant annet Svein Arild Korsvold fra AquaGen som skal fortelle at en har lykkes i å genetisk forbedre rensefisk ved avl. Samtidig kommer også den kjente kapteinen Sig Hansen, kjent fra TV-serien Deadliest Catch, han skal presentere agn til gjenfangst av rensefisk. 

- I kjent og entusiastisk stil er selvsagt rensefisk-guruen Erlend Waatevik med – for å fremsnakke bruk av vill og tam rensefisk, og ikke minst gi alle et perspektiv på hvor stor og viktig næring dette etter hvert har blitt. I 2019 omsatte næringen for 1,2 milliardar kroner, skriver Vidar Onarheim i en e-post til Kyst.no.