Nok et godt år Kvarøy Fiskeoppdrett, som tidligere i år hadde besøk av fiskeriminister Harald Nesvik som fikk satt seg på prøve med å telle lus. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Solid år for Kvarøy Fiskeoppdrett

Kvarøy Fiskeoppdrett hadde nok et svært innbringende år i fjor. Selskapet hadde lav dødelighet og en god drift gjennom året.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kvarøy Fiskeoppdrett AS driver med oppdrett av laks på Indre Kvarøy i Lurøy kommune. De to datterselskapene Kvarøy Sjøhus AS og Helgeland Oppdrettservice AS driver også sin virksomhet på Indre Kvarøy i Lurøy Kommune. 

Selskapet har 4 konsesjoner med en MTB på 3 184 tonn, det ble i 2018 kjøpt 2 % vekst på disse. I tillegg til dette har selskapet en avtale om drift av en konsesjon for Lofoten Aqua som en del av konsernbiomassen.

Selskapet hadde i 2018 en omsetning på 886 millioner kroner, og et driftsresultat på 70. Året før hadde Kvarøy Fiskeoppdrett 502 millioner i omsetning, og et resultat på 68 millioner kroner. Det er gode tall for bedriften som om dagen går an å følge i Tv2-programmet Sølvrushet.

Lav dødelighet

Nøkkeltall for 2018 og 2017:

I oktober 2018 ble også Kvarøy Fiskeoppdrett tildelt driften av en konsesjon for Salmobreed for stamfiskproduksjon. Total volum med alle konsesjoner er derfor på 4 698 tonn.

I 2018 endte slaktevolumet på 5 775 tonn sløyd vekt, og selskapet understreker at de hadde en god drift. Dødeligheten var på 4,98 % og MTB-utnyttelsen ved årsslutt var på 84,4 %.