Gå til innhold
Annonse

Flagget til topps hos Lerøy: Staten anker ikke dommen

Lerøy Seafood sier de ikke er overrasket, men torss alt glade for at frifinnelsen i lusesaken nå er rettskraftig. Foto. Lerøy Seafood.
Lerøy Seafood sier de ikke er overrasket, men torss alt glade for at frifinnelsen i lusesaken nå er rettskraftig. Foto. Lerøy Seafood.

Statsadvokaten har i dag gjort kjent at dom i straffesaken mot Lerøy Seafood Group ASA (LSG) sitt heleide datterselskap, Lerøy Midt AS, i Fosen Tingrett ikke blir anket.

Annonse

LSG skriver i en pressemelding at de ikke er overrasket.

- Vi er likevel og selvsagt glad for at selve rettssaken er ferdig. Rettssaken ga anledning til opplysning av saken, skriver de.

De mener at rettssaken, etter deres vurdering, aldri skulle vært ført for retten.

- Politiets etterforskning skulle medført at den ble henlagt, ikke minst med tanke på politiets innsyn i selskapets grundige tilsvar til Mattilsynets påstander, men også etter hvert selskapets meget omfattende belysning av fakta i saken. Dette ville spart samfunnet og selskapet for store ressurser.

Til disposisjon for granskingsutvalg

LSG opplyser også at de stiller seg til disposisjon for granskingsutvalg.

- Årsaken til at LSG aldri vurderte hverken å akseptere Mattilsynets fremferd, påstander eller konklusjoner i denne saken, fra år 2016, var to viktige forhold. Først nevner vi hensynet til våre dyktige medarbeidere. Vi kunne ikke akseptere at personer i offentlige maktposisjoner kom unna med sitt forsøk på karakterdrap av mange dyktige mennesker langs kysten. Det andre er at vi som næringsaktør i en viktig fremtidsnæring tar vårt samfunnsansvar på alvor. Den viktige institusjonen, som Mattilsynet er, må justere kursen, skriver de.

LSG påpeker at Stortinget enstemmig har vedtatt at Mattilsynet skal granskes av et eksternt utvalg.

- Frykten for videre myndighetsmisbruk, som følge av denne saken, er derfor sterkt redusert og LSG vil stille seg til disposisjon, dersom utvalget ønsker det, skriver de.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse