Stingray Marine Solutions har lasert ny teknologi på sitt brukerforum. Foto: Harrieth Lundberg

Stingray lanserer ny teknologi på brukerforum

Stingray Marine Solutions har denne uken avholdt sin årlige sammenkomst av oppdrettskunder som besøker selskapets virksomhet i Oslo. Denne gangen var kontinuerlig teknologiutvikling og lansering av ny detektorplattform en sentral del av programmet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Leder av programvareutviklingen i Stingray, Espen Børrud, er stolt over det teamet hans kunne demonstrere for en rekordstor samling av brukere.

Espen Børrud leder for programvareutviklingen i Stingray Marine Solutrions AS. Foto: Stingray Marine Solutions AS

– Dette var nok en viktig milepæl for oss, siden vi har tatt frem en helt ny programvare som åpner flere muligheter for selskapets kunder. Han legger til at oppgraderingen har fått navnet Orion og at jakten på forbedret funksjonalitet i maskinlæring og 3-dimensjonal bildebehandling allerede løfter Stingray sin teknologi til nye høyder.

Orion gir nye muligheter

Tidligere versjoner av selskapets detektorunivers har hatt navnene Bravo og i nyere tid Apollo, der utviklingen har gitt raskere og mer presise deteksjoner av lakselus. Orion gir nå muligheter til flerdimensjonal sanntidsprosessering på hele synsfeltet, samtidig som en rekke biologiske karakteristika på selve fisken kan detekteres og overvåkes fortløpende.

Daglig leder, John Arne Breivik, påpeker at dette imøtekommer ønsker og forventninger fra fremtidsrettede og engasjerte kunder som jobber for bedre fiskevelferd og optimale biologiske resultater.

Oppdretskunder på besøk hos Stingray. Foto: Stingray Marine Solutions AS

– Nå viser vi nok en gang at vi mener alvor med å være en solid leverandør av havbruksteknologi, der vi skal samarbeide tett med kundene våre for friskere fisk og klokere høsting fra havet, avslutter han.

Bildebasert lusetelling

Stingray Marine Solutions har allerede produsert over 300 lasernoder for oppdrettere av laks og ørret. Disse driver kontinuerlig og forebyggende lusebekjempelse langs hele kysten. Sammen med selskapets bildebaserte lusetelling utgjør dette nå tjenesten Stingray Lusekontroll. Denne teknologien kan sette en ny standard for hvordan hele oppdrettsnæringen i Norge produserer sunn og god mat på naturens premisser.