Fra toppen av et av nybyggene har verftdirektør Bård Meek Hansen god utsikt over verft og dokk, og sier til Kyst.no at de har stor aktivitet i produksjonen og mange nye spennende prosjekter med tanke på batterielektriske fartøy. Foto: Sigbjørn Larsen/Skipsrevyen.no

Stor aktivitet hos Grovfjord Mek. Verksted

Grovfjord Mek. Verksted sjef Bård Meek-Hansen opplyser at de nylig har fått på plass enda en kontrakt og har totalt seks fartøy under bygging. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bård Meek-Hansen, daglig leder ved Grovfjord Mek. Verksted sier til Kyst.no at det er stor aktivitet i produksjonen og mange nye spennende prosjekter med tanke på batterielektriske fartøy.

- Vi har nå seks nye fartøy under bygging, og har nylig inngått kontrakter Salmar Farming om bygging av to oppdrettsbåter.

- Vi har i tillegg nettopp vunnet en spennende kontrakt, men kan ikke gå ut med dette riktig enda, legger han til. 

Flere baller i luften

2019 påpeker han så langt har vært preget av mange forespørsler.

- Ambisjonen er å sikre oss flere kommersielle kontrakter innenfor batterielektriske fartøy, levere mange standard oppdrettsbåter samt starte byggingen av offshore vind fartøy igjen, forteller han.

Den elektriske båten Astrid Helene har fått navn etter mor til daglig leder Bård Meek-Hansen, og selskapet håper nå at de kan levere enda flere slike fartøy til oppdrettsnæringen. Foto: Grovfjord Mek. Verksted.

Økende interesse

Overleveringen av GMV Zero til Trollvika Drift har vært en viktig milepæl for selskapet, og interessen for el-båter mener Grovfjord Mek-sjefen er på vei opp.

- Vi har mange interessenter. Batterielektriske båter med våre løsninger og styringssystemer er nå en lønnsom investering, mener han.

Les også: Grovfjord håper å lande flere kontrakter på EL-båt

Digitalisering og robotisering

Selskapet har ikke planlagt større investeringer i år, men kommer til å satse mye på å bygge opp kompetanse på robotisering.

- Vi vil også se på hvordan vi kan utnytte digitalisering til å effektivisere driften ytterligere, sier Meek-Hansen.

Selskapet er per dags dato 67 ansatte.

I et juleintervju med Kyst.no uttalte Grovfjord Mek-sjefen at veksten og utviklingen deres er takket være oppdrettsnæringen. Les mer her.