Gå til innhold
Annonse
Ståle Ruud går fra jobb i Namsos kommune til oppdrettsselskapet Bjørøya. Foto: privat.
Ståle Ruud går fra jobb i Namsos kommune til oppdrettsselskapet Bjørøya. Foto: privat.

Ståle Ruud (56) blir ny daglig leder i Bjørøya AS i Flatanger. Det betyr at Per Anton Løfsnes gir seg etter 33 år i sjefsstolen. 

Annonse

Ståle Ruud er opprinnelig fra Flatanger, og har de siste årene jobbet som kommunalsjef, brannsjef og teknisk sjef i Namsos kommune.

- Jeg er glad for å ha fått jobben og gleder meg veldig til å komme i gang. Bjørøya AS er en framoverlent virksomhet med mye kompetanse, samt de er god på drift og utvikling. Det som ledelse og ansatte over tid har bygd opp er imponerende, sier han til Kyst.no.

Ny i havbruksnæringen

Ruud forteller at tiltredelse i den nye jobben er planlagt i løpet av forsommeren.

Fokuset hans som daglig leder i Bjørøya vil være å vektlegge samarbeid og koordinering slik at kapasitet og kompetanse samlet sett benyttes best mulig for å nå målene selskapet setter seg.

Det var Namdalsavisa, som først meldte om ansettelsen.

Ruud har jobbet mange år i offentlig forvaltning, nå som kommunalsjef i Namsos, men også i privat sektor som leder. Havbruksnæringen blir dermed ny for han.

- Det blir viktig å tilegne meg kunnskap om egen kjernevirksomhet og bygge nettverk med samarbeidspartnere. Mine erfaringer og kunnskap om ledelse og administrasjon har jeg med. Mange års erfaring som brann- og redningssjef gjør at jeg har en innarbeidet «sikkerhetskultur» med bl.a. fokus på analyse og forebygging som vil ha relevans i ny rolle.

Kjenner lokalsamfunnet

Han motiveres av å lære nytt, godt samarbeid med kollegaer, utfordrende målsettinger og at de sammen oppnår resultater. I Bjørøya mener han alt ligger til rette for dette.

56-åringen er oppvokst i Flatanger og kjenner lokalsamfunnet og menneskene veldig godt.

- Utviklingen i Bjørøya har jeg observert fra sidelinjen siden starten på åttitallet – og den rivende utviklingen både selskapet og næringen har vært gjennom, og den innovasjonskraft som preger disse miljøene, slår han fast.

Ruud har en utdanning fra ingeniørhøyskole og i ledelse.

Per Anton Løfsnæs skal nå slutte som daglig leder i oppdrettsselsskapet og går over i stillingen som konsernsjef for holdingselskapet Bjørøya Holding AS. Foto: Tidligfasefondet.
Per Anton Løfsnæs skal nå slutte som daglig leder i oppdrettsselsskapet og går over i stillingen som konsernsjef for holdingselskapet Bjørøya Holding AS. Foto: Tidligfasefondet.

- Stor tro på at hans lederkompetanse

Bjørøya har vært på utkikk etter ny daglig leder siden 2017, som skulle ta over stillingen til Per Anton Løfsnæs. Den avtroppende sjefen sier til Kyst.no at Ståle Ruud starter i sin stilling som om cirka to måneder, eller så snart han får slippe fra Namsos kommune.

- Jeg har stor tro på at hans lederkompetanse gjennom mange år vil passe godt for Bjørøya i den fasen vi er i nå. Ståle har ingen havbrukserfaring fra før, men det er heller ikke den kompetansen vi setter på topp i profilen da vi allerede har den i selskapet, sier Løfsnes, som nå vil gå over i rollen som konsernsjef i Bjørøya Holding as, som er eierselskapet til Bjørøya AS.

I tillegg til dette, vil han også fortsette som daglig leder i Namdal Rensefisk. Les mer om Namdal Rensefisk sin nye avlsstasjon her.

Løfsnes påpeker at virksomhet som ikke direkte har med drift av laks å gjøre vil plasseres i Bjørøya Holding as.

Per Anton Løfsnæs har jobbet som daglig leder i Bjørøya AS i over 33 år, nå er han klar for nye utfordringer. Her ser du ett bilde av
Per Anton Løfsnæs har jobbet som daglig leder i Bjørøya AS i over 33 år, nå er han klar for nye utfordringer. Her ser du ett bilde av "sjefen sjøl" fra 1990. Foto: privat.

Fra to til 50 ansatte

Løfsnes har vært daglig leder i Bjørøya siden 1986, da med to ansatte og 6-7 millioner i omsetning. Nå har selskapet 50 ansatte med et budsjett på 800 milioner i omsetning. 

Les også: Bjørøya AS danner eget holdingselskap

Om selskapet: 

  • Bjørøya AS er et oppdrettsselskap med rundt 50 ansatte og med hovedkontor i Flatanger kommune.
  • Selskapet har ni oppdrettskonsesjoner, og driver 100 % samdriftsproduksjon med Midt Norsk Havbruk AS.
  • Bjørøya AS er medeier i flere virksomheter i tilknytning til havbruksnæringen. De har også en visningstillatelse. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse