Gå til innhold
Annonse
Administrerende direktør i Sjømatbedriftene er fornøyd med penger til havforskning og algeovervåkning. Foto: Håvard Holmøy.
Administrerende direktør i Sjømatbedriftene er fornøyd med penger til havforskning og algeovervåkning. Foto: Håvard Holmøy.

Sjømatbedriftene er godt fornøyd med statsbudsjettet og gir tommel opp for midler til havforskning og algeovervåkning.

Annonse

Sjømatbedriftenes administrerende direktør Robert Eriksson er veldig fornøyd med at regjeringen foreslår å bevilge 55 millioner kroner til Ocean Space Laboratories.

- Dette vil få opp kompetansen og havforskningen. Dette er næringen som vi skal arbeide med i fremtiden. Vi har vært opptatt av dette senteret i mange, mange år. Det å få i gang et forprosjekt er vi kjempe glade over, forteller han til Kyst.no

I en pressemelding legger Eriksson til at en bærekraftig og sunn havøkonomi er viktig i kampen mot klimaendringene, og at Ocean Space Laboratories er et viktig grep i fremtidens verdiskapning. 

Algeovervåking

Eriksson er også glad for at det er bevilget 10 millioner kroner til Havforskningsinstituttet for å bygge opp et nytt overvåkningssystem i kystsonen som blant annet skal varsle om algeoppblomstring.

- De tok ned ordningen for en del år siden, Vi ønsker at et slikt arbeid prioriteres høyt slik at vi får på plass en robust nok overvåkningssystem. Dette har betydning for beredskapen og for selskaper som kan agere tidligere, slik at vi unngår de konsekvensene som vi fikk tidligere i år, sier han.

Han legger til at han er usikker om at de 10 millionene er nok for å få dette på plass raskt nok, og ønsker derfor at regjeringen legger de ekstra nødvendige midlene i revidert nasjonalbudsjett.

Videre ønsker Eriksson å understreke at han er fornøyd med at regjeringen i en global økonomisk usikker tid legger frem et budsjett som fremmer konkurransekraft. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse