Norse Aqua grûnder Lars Berg-Hansen ser muligheter i Storbritannia for utstyr til rensefisk. Foto: Norse Aqua.

Tror på rensefisk i Storbritannia

Bindalen-selskapet Norse Aqua er en av mange norske utstyrsleverandørene som reiser til Skottland for å delta på Aquaculture UK i  Aviemore. - Vi velger å delta på messen, siden vi vet at rensefisk vil bli en viktig del av lusekampen i UK, sier grûnder og daglig leder Lars Berg-Hansen til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Berg-Hansen sier til kyst at de skal delta på messen, og har sendt salgskonsulent Sveinung Lokøy til Skottland for å vise frem selskapet på stand og knytte nye kontakter.

Lokøy er representant for Shetland, Skottland og Vestlandet, og har sitt regionskontor i Rosendal i Kvinnherad kommune.

Les også: Norse Aqua åpner regionkontor på Vestlandet

Sveinung Lokøy salgsrepresentant for Norse Aqua er på plass i Skottland og klar for Aquaculture UK messen. Arkivfoto: Therese Soltveit

- Vi velger å delta på messen da vi vet at rensefisk også vil bli en viktig del av lusekampen i UK. Tilstedeværelse er noe vi mener er viktig for å kunne yte det som forventes av oss som leverandør, sier Berg-Hansen til kyst.no.

Messen arrangeres i år for tiende gang, og starter 25 mai og går over to dager.

- Noe lurt på gang

Han ser på det som viktig å få knyttet nye kontakter, og påpeker at det er et viktig ledd i selskapets vekststrategi.

- Vi skal være stolt av at Norge er lengst frem innen oppdrett, der ikke bare eksport av utstyr er viktig, men kompetansen vi har opparbeidet i næringen. Hovedfokuset vil være rensefiskutstyr, men også andre smarte produkter. Som alltid har vi noe lurt på gang, men det er for tidlig å gå ut med noe nå, sier Berg-Hansen hemmelighetsfull.

Kyst.no sitt søsterselskap fishfarmingexpert.com er tilstede på messen, og vil gi deg ferske nyheter direkte fra arrangementet de neste dagene.

Aquaculture UK blir beskrevet som den viktigste oppdrettsmessen holdt på de britiske øyer, og tiltrekker seg selskaper fra over 30 forskjellige land.