Gå til innhold
Annonse
Det er ifølge Nordea mye lus (<i>Caligus rogercressey</i>) på fisken i Chile. Foto: Marcos Godoy.
Det er ifølge Nordea mye lus (Caligus rogercressey) på fisken i Chile. Foto: Marcos Godoy.

Nå er det dobbelt så mange lus på fisken i Chile som de siste årene. Nordea tror også det kan komme mye fisk fra landet i sør i månedene som kommer.

Annonse

I sin morgenrapport fredag skriver Nordea at det nylig kom det nye oppdaterte tall på lakseproduksjon i Chile for august måned. Den viser ifølge finansinstitusjonen at lusenivåene er høye.

- De holder seg urovekkende høyt på 14 lus per fisk i gjennomsnitt. Dette er dobbelt så høyt som normalnivået de siste årene. Vi ser også at dødeligheten er noe høyere enn i fjor, skriver de.

Mer fisk ut snart

Smoltutsettet fortsatte å falle i august og hittil i år er det 1 % over hva det var i samme periode i fjor. Dette mener de peker frem mot nullvekst i slakting for 2020.

- Snittvektene holder seg rekordhøye, det tyder på at det er mye stor og slakteklar fisk i den chilenske biomassen, noe som kan gi et relativt høyt utbud av fisk resten av 2019.

Slaktekvantumet i august endte 20 % over samme måned i fjor og hittil i år er det slaktet om lag 17 000 tonn (6 %) mer fisk enn på samme tid i fjor.

- Vår konklusjon er at de siste datasettene underbygger vårt nåværende syn om en 6 % økning i slakting i Chile i 2019 og en nullvekst i slakting i Chile i 2020, skriver Nordea.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse