Daglig leder Geir Henning Risholm er godt fornøyd med regnskapsåret 2015. Foto: Egersund Net.

Vil ha sterkere samarbeid med havbruk og fiskeindustri

Leverandøren Egersund Group som leverer produkter til akvakultur, fiske og offshoreindustrien slår nå seg sammen med Healty Seas. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Egersund Group kunngjorde i går sin deltakelse i «Healthy Seas, a Journey from Waste to Wear". Dette er en milepæl i historien av initiativet, melder selskapet i en pressemelding.

Selskapet mener at innovasjon, sirkulær økonomi og samfunnsansvar leverer suksess i form av bedriftsøkonomisk lønnsomhet og samtidig kan ha en positiv innvirkning på mennesker og miljø.

- Vi er glade for å støtte Healthy Seas initiativet, som passer inn med Egersund Group engasjement for å utvikle en forretningsmodell som tar sikte på å forbedre bærekraft i fiskeindustrien og havbruksnæringen, sa Geir Henning Risholm, administrerende direktør i Egersund Net.

Healthy Seas initiativet, som startet for et par år siden, innebærer både fiskere og havnemyndigheter med sikte på å samle inn og gjenvinne brukte garn som ellers ville bli bestemt for forbrenning - i beste fall - eller til deponi.

De er i ferd med å gjennomføre tre piloter i Europa i jakten på målet: en i kystområdet i Nederland og Belgia for Nordsjøen, en i Italia for Adriaterhavet, og en i Hellas for Middelhavet.

- Å få Egersund ombord betyr mye for Healthy Seas initiativet, sier Mr. Calenti Fabrizio, medlem av HS Steering Committee.