Gå til innhold

Vil ha sterkere samarbeid med havbruk og fiskeindustri

Daglig leder Geir Henning Risholm er godt fornøyd med regnskapsåret 2015. Foto: Egersund Net.
Daglig leder Geir Henning Risholm er godt fornøyd med regnskapsåret 2015. Foto: Egersund Net.

Leverandøren Egersund Group som leverer produkter til akvakultur, fiske og offshoreindustrien slår nå seg sammen med Healty Seas.  

Egersund Group kunngjorde i går sin deltakelse i «Healthy Seas, a Journey from Waste to Wear". Dette er en milepæl i historien av initiativet, melder selskapet i en pressemelding.

Selskapet mener at innovasjon, sirkulær økonomi og samfunnsansvar leverer suksess i form av bedriftsøkonomisk lønnsomhet og samtidig kan ha en positiv innvirkning på mennesker og miljø.

- Vi er glade for å støtte Healthy Seas initiativet, som passer inn med Egersund Group engasjement for å utvikle en forretningsmodell som tar sikte på å forbedre bærekraft i fiskeindustrien og havbruksnæringen, sa Geir Henning Risholm, administrerende direktør i Egersund Net.

Healthy Seas initiativet, som startet for et par år siden, innebærer både fiskere og havnemyndigheter med sikte på å samle inn og gjenvinne brukte garn som ellers ville bli bestemt for forbrenning - i beste fall - eller til deponi.

De er i ferd med å gjennomføre tre piloter i Europa i jakten på målet: en i kystområdet i Nederland og Belgia for Nordsjøen, en i Italia for Adriaterhavet, og en i Hellas for Middelhavet.

- Å få Egersund ombord betyr mye for Healthy Seas initiativet, sier Mr. Calenti Fabrizio, medlem av HS Steering Committee.

 

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?