På Fjæra bygges det i disse dager et avansert og topp moderne settefiskanlegg av Marine Harvest. Foto: MH

Enorm interesse for arbeid på nytt MH-anlegg

Hele 350 personer har søkt om å få jobbe på settefiskanlegget i bygden Fjæra i Etne Kommune, hvor det kun er syv fastboende. Marine Harvest er overrasket over antall søknader og mener det er kjekt med så mange kvalifiserte søkere fra hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvest er for tiden inne i en stor byggeprosess på Fjæra i Åkrafjorden. Der er selskapet i full gang med å bygge et av verdens mest moderne settefiskanlegg, verdt flere hundre millioner kroner.

Søkerne på de 13 utlyste stillingene har vært mange og selskapet er svært fornøyd med de store antallet. Settefiskanlegget vil ha en produksjon på inntil 7,5 millioner smolt.

- Det er om lag 350 søkere til stillingene, og vi ser at det er svært mange kvalifiserte som har søkt jobb hos oss, sier Astrid Sande HR-ansvarleg i Marine Harvest region sør.

-  Vi har søknader fra hele landet, men ser at også mange fra Haugalandet og Odda-området har søkt. Blant de 350 søkerne er det også flere kvinner, legger hun til.

Les også: Lyser ut 13 stillinger i bygd med syv fastboende

På plass til høsten

Driftsleder og nestkommanderende er allerede ansatt. I tiden fremover opplyser selskapet at de vil ansette avdelingsledere, elektrikere og rørleggere.

- Vi satser på at alle er på plass tidlig i høst. Denne prosessen er et samarbeid mellom driftsleder, regionledelse og HR-avdelingen i Marine Harvest, sier Sande til kyst.no.

Slik ser den siste oppdaterte illustrasjonen ut av settefisk anlegget som skal bygges på Fjæra. Foto: MH.

Driftsleder Lars Håkon Sandvold sier til lokalavisen Grannar at det er flere søkere enn selskapet hadde sett for seg.

- Det er veldig kjekt å få så mange søkere, forteller Sandvold til avisen.

Han tror årsaken til det høye søkertallet er en kombinasjon av at andre næringer sliter om dagen. Samt tror han tilbudet av stillinger, hvor en får jobbe med moderne havbruksteknologi, på et av Norges mest moderne settefiskanlegg er lokkende.

Selskapet opplyser at noen av de utlyste stillingene vil ha krav om en times responstid.

Les også: Ordførar ynskjer snuoperasjon for vill- og oppdrettslaks

Astrid Sande sier at de som ansattes i en vaktordning er avhengig av en kort vei til Fjæra. Hun sier det betyr at det å bo i de nærliggende områdene som for eksempel Odda, Røldal, Skånevik eller Fjæra er da mulig.

- Kravene vi har stilt i våre stillingsannonser varierer selvsagt fra stilling til stilling. Vi skal ansette de vi mener er best kvalifisert for jobbene, uavhengig om dette er menn eller kvinner. Vi vil selvsagt foretrekke en god blanding, og vi gleder oss til å møte de første kandidatene på intervjuene som starter i dag, sier Sande til kyst.no.